CHP'nin Şimşek Umudu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk TV'de Hülya Hökenek'in sunduğu Enine Boyuna programının konuğu oldu.

CHP'nin Şimşek Umudu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gazeteci Negehan Alçı, Kılıçdaroğlu'da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın, ortak adaylık için isimlerinin çok fazla gündeme gelmesinin ardından, kendisinin ortak adaylığı konusunda olumlu mesajlar verdiğini hatırlatarak, bunun "ön kesme" girişimi olup olmadığını sordu.

Kılıçdaroğlu, Başkanların başarılarını devam ettirmelerini istediğini ifade ederek "Büyükşehir belediye başkanları bir dönem daha devam etmeli. Başarılarının sürekli olmasını isteriz. Elbette daha iyi yerlere gelebilirler, daha güzel yerlere gelebilirler. Burada hiçbir tereddüdümüz yok bizim." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun bu çıkışı, son zamanlarda birçok şehirde mitingler düzenleyen İmamoğlu'nun, adı sık sık Cumhurbaşkanlığı adaylığı için geçen Mansur Yavaş'ın önünü kesti.

Kılıçdaroğlu’nun öne çıkan ve bu konuda saha çalışmaları yapan iki Büyükşehir Belediye başkanı için “oturun oturduğunuz yerde” anlamına gelen açıklamasının ardından kulislere bomba bir iddia düştü.

CHP'li kurmayların Kılıçdaroğlu'nun da bilgisi dahilinde eski bir AK Partiliye Cumhurbaşkanlığı adaylığı için teklif götürdüğü iddia edildi. Siyaset kulislerinin hareketlendiren çarpıcı iddiayla ilgili yeni gelişmeler yaşandı.

Konuyla ilgili CNN Türk ekranlarında konuşan OPTİMAR Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, CHP yönetiminin teklif götürdüğü kişinin Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek olduğunu öne sürdü. Daşdemir'in iddiasına göre adaylık teklifi, bizzat Kılıçdaroğlu'nun en yakınlarından biri tarafından iletildi.

Daşdemir, Şimşek adının neden tercih edildiği iddiasını ise, "Kürt kökenli olması, eski AK Partili olması, ekonomist olması gibi özellikleri nedeniyle tercih edilmiş olabilir" dedi. 

Daşdemir, “Şimşek’in gelen teklife evet deyip demediği önümüzdeki günlerde tartışılacak ama hayır demediği gibi bir bilgi var. Evet deyip demediği önümüzdeki günlerde belli olacak.” diyerek yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Mehmet Şimşek önemli ve başarılı bir isim. Ancak CHP’nin Ekmelettin İhsanoğlu’nu aday göstermesi ve fiyasko ile sonuçlanan Abdullah Gül formülünden sonra Ak Partili Mehmet şimşek ismine sıcak bakmayacağını net olarak söyleyebiliriz. Zira bu adayla seçimlere giren Millet İttifakın seçmeninde büyük tepki alır ve birçoğu oy vermez ya da sandığa gitmez.

Mehmet Şimşek’i keşke CHP değil de Ak Parti değişik görevlerde değerlendirebilse ve kendisinden istifade edebilse. Ak Parti’nin yol verdiği isimlerin hepsi başarısız değil. Az toparlayıcı olsa, Şimşek gibi daha birçok ismi yeniden kadroya ve özelikle ekonominin düzeltilmesi noktasında başarı ortaya konabilir.