CHP'nin Cığızlığı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 11-12 Haziran tarihlerinde şehir dışına çıkması nedeniyle yerine daha önce vekâlet eden ve başkan yardımcısı olarak görevde bulunan CHP'li İBB Meclis Üyesi Hüseyin Aksu yerine İYİ Partili Akın Gürkan'a vekâlet vermesi, CHP cenahında krize sebep olmuş.

CHP'nin Cığızlığı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP’lilerin bu vekâleti krize çevirmeleri gündemden ne kadar habersiz olduklarını gösteriyor. Sanki 2019 seçimlerinde aday bile çıkarmayıp CHP’li İmamoğlu’na oy verenler İyi Parti değilmiş gibi. Sanki İmamoğlu’nu Fatih Sultan Mehmet’e benzetip yüzünde rabbi yesir gören İyi Parti Genel Başkanı Akşener değilmiş gibi. Ve sanki 6’lı masada Kılıçdaroğlu’dan daha çok İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olmasına yönelik üstü kapalı açıklamalar yapan Akşener değilmiş gibi...

Bu destek ve jestlere karşılık İyi Partili bir meclis üyesini, iki günlüğüne yerine vekil tayin eden İmamoğlu, neden CHP’lilerce eleştiriliyor anlayabilmiş değiliz.

İyi’nin oyuyla makamlara gel, Cumhurbaşkanlığı hayalleri gör, iki günlük vekâleti de krize çevir. Olmadı CHP’li kardeşler olmadı. Bu mu sizin Ak Partiyi devirme ve Erdoğan’ı yenme planınız? 

Daha şimdiden huzursuzluk çıkarıyorsunuz. Merhum hemşerimiz Baki Aydın’ın ifadesiyle cığızlık ediyorsunuz. İki günlük vekâletten çok iş çıkmaz. Çıksa çıksa, birkaç imar dosyası, onay bekleyen birkaç riskli ihale, birkaç da küçük çaplı şef ataması çıkar, ama çok zor bir ihtimal… 

Koltuk, makam ve güç iki gün sonra yine sizde. Rahat olun. Yoksa masa devrilir ve  hepiniz altında kalırsınız. Bizden söylemesi.