CHP: 'Kadınların Eşit Temsil Edildiği Demokratik Bir Türkiye'yi İnşa Edeceğiz'

CHP Elazığ Kadın Kolları, 81 il ve ilçeleri ile eş zamanlı olarak, kadınların seçme ve seçilme hakkının elde edilmesinin 92'nci yıldönümü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

CHP: 'Kadınların Eşit Temsil Edildiği Demokratik Bir Türkiye'yi İnşa Edeceğiz'

Kadın ve Cumhuriyet birbirini tamamlayan bir bütün olduğunu söyleyen CHP Elazığ Kadın Kolları,“Partimizin ilk kadın üyesi ve Atatürk’ün manevi kızı olan Afet İnan, örnek bir siyasi profil olmuştur. Milli egemenlik bir bütündür ve sadece toplumun bir kesimini oluşturan erkekler için değil herkes için vardır. Tarihin akışının değişmesinde önemli bir görev üstlenen Afet İnan, kadınların erkeklerin yaptığı bütün işleri yaptığını, savaşlarda, meydan muharebelerinde erkeklerle birlikte mücadele ettiğini anlatmıştır. Kadının seçme ve seçilme hakkını kazanmasının, demokrasinin gerekliliği olduğunu güçlü bir şekilde ifade etmiştir”dedi.
 
“BÜTÜNCÜL POLİTİKALAR ÜRETEREK, ÇOĞULCU VE KATILIMCI DEMOKRASİYİ TESİS EDECEĞİZ”
CHP Elazığ kadın kolları yaptığı açıklamada,“Ülkemizde, her 10 kadından 4’ü hayatında en az bir kez erkek şiddetine maruz kalıyor. Bu düzeni değiştirmenin tek yolu eşitlikçi politikalardan geçiyor. Bizler, kadınların eşit temsil edildiği demokratik, laik bir Türkiye’yi yeniden inşa etmeye kararlıyız. Bunun için de yol haritamız hazır. Altı liderin imzaladığı “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” mutabakatında da belirttiğimiz gibi bütüncül politikalar üreterek, çoğulcu ve katılımcı demokrasiyi tesis edeceğiz. “ denildi.