'Çevresi Bozuk'

5 Haziran Çevre Günü dolayısıyla bilindik törenler ve açılışlar yapıldı. İl yöneticileri ve konuyla ilgili kurumlar tören yapıp çevre bilincine vurgu yaptılar.

'Çevresi Bozuk'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hedef kitlesine ulaşma ve onlara yönelik çalışma yapmanın zahmetine ve alın terine katlanmak istemeyen siyasi partilerin gençlik ve kadın kolları ağaç diktiler ve bunu medyaya servis ettiler.

Çevreyi sadece ağaç, orman, su ve hava olarak görmeyen biri vardı. Zaman zaman bu satırlarda kendisini eleştirsek de yaptığı tespitlerle “bilge başkan” unvanını hak eden Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 5 Haziran çevre günü mesajına, çok naif ve çok değerli bir anlam yüklemiş ve geçmişteki  dostluğuna ve yol arkadaşlığı yapmanın vefa duygusu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dolaylı olarak çok samimi bir mesaj göndermiş.

Bakın ne demiş çevre günü mesajında Karamollaoğlu: “Gözü; beton ve asfalttan başka bir şey göremeyenlere inat, ülkemizi gelecek nesillere doğal güzellikleriyle bırakacağız. 

Türkiye iyi ama #ÇevresiKötü!”

Beton ve asfalt konusundaki görüşlerine katılmamak mümkün değil. Hatta seçimler de  “Biz gelirsek tüm yatırımları durduracağız” dediğinde bizler bile eleştirmiş ancak seçim sonrası bizzat Erdoğan, gereksiz yatırımlarla ekonomik durumun kötüye gittiğini görünce devam eden yatırımlar dışında yeni yatırım yapılmayacağını açıklamıştı.
Karamollaoğlu’nun çevre günü mesajındaki en can alıcı cümlesi ise; “Türkiye iyi ama #ÇevresiKötü!” ifadesiydi.

Eski bir yol arkadaşı ve müşfik bir ağabey üslubuyla Erdoğan’a diyor ki Karamollaoğlu. “seni severiz, samimiyetinden de şüphemiz yok. Ancak etrafındakilerle sana yakın duranlarla hiçbir şey yapamazsın. Sen iyisin ama çevren kötü.”

Bilge Başkan Karamollaoğlu, çevre gününü de fırsat bilerek belki son kez naif bir üslupla dikkatini çekiyor ve uyarıyor Erdoğan’ı.

Ama eminiz ki Karamollaoğlu’nun dikkat çektiği o çevresi, bu mesajı bile yanlış yorumlayacak ve belki de “Ülkemizin çevresi düşmanla örülmüş, siz ne yapasınız sayın Cumhurbaşkanım” yorumu ve yalakalığını yaparak gerçekleri bir kez daha örteceklerdir.

Ne yazık ve ne acıdır ki Erdoğan iyi ama çevresi bozuk. Bunlardan kurtulmak da Erdoğan’ın siyasi dehasıyla çok kolay. İrade koymak yeterli.