ÇEVRESEL YATIRIM İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

 'ÇEVRENİN KORUNMASINA KATKI SAĞLIYORUZ'

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı arasında 'Katı At

ÇEVRESEL YATIRIM İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 “ÇEVRENİN KORUNMASINA KATKI SAĞLIYORUZ”

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı arasında ‘Katı Atık Bertarafı Protokolü’ imzalandı. Protokol imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz çevresel yatırımlar açısından önemli bir protokole imza attıklarını belirterek, “Çöteli Katı Atık depolama sahasında bulunan çöpten enerji üretim tesisimizde yaklaşık 10 aydır enerji üretimini gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar sadece Elazığ Belediyesi mücavir alan sınırları içinde toplanan çöpler Katı Atık Depolama sahamızda toplanarak enerjiye dönüşüyordu. Keban Belediyesi ile imzaladığımız protokolle, Keban Belediyesi mücavir alan sınırları içinde toplanan çöpler de Çöteli Katı Atık Düzenli Depolama sahamıza nakledilerek, enerjiye dönüşecek” dedi.

İmzalanan protokolün hem çevresel açıdan önem taşıdığını, hem de Keban İlçe Belediyesi’ne önemli bir katkı sağladığını ifade eden Başkan Yanılmaz, “Keban Belediyesi bu protokol ile kendi mücavir alan sınırlarında düzenli katı atık depolama sahası oluşturma ihtiyacından kurtulmuş oluyor. Çünkü bu tesisler hem yüksek maliyetli, hem de sürdürülebilirlik açısından zorluklar taşımaktadır. Bu protokolle hem Elazığ Belediyesi olarak çevrenin korunmasına, hem de Keban Belediyesi’nin çevresel çalışmalarına katkı sağlanmış oldu” diye konuştu.

 “SAYIN BAŞKANIMIZ  SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜMÜNE KATKI SAĞLIYOR”

Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı ise seçim vaatlerinden birini daha Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın verdiği destekle hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Keban ilçemiz çöplerin depolanması noktasında hem çevresel, hem de görsel açıdan büyük bir problem yaşıyordu. Sayın Elazığ Belediye Başkanımız, çözüm odaklı çalışmalarıyla hem kent merkezinde, hem de ilçelerde yaşanan sorunların çözümüne ortak olarak, destek sağlıyorlar. Kendi adıma ve ilçemiz adına Belediye Başkanımız Sayın Mücahit Yanılmaz’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.