Cesarette İkinci Adım

Her dönem dile getirildiği halde bir türlü el atılamayan Elazığ'ın alt yapı sorununun çözümü konusunda güçlü bir irade ortaya koyan ve bu amaçla ilk ihaleyi geçtiğimiz günlerde yapılmasını sağlayan  Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, söz verdiği gibi ikinci kısım ihalesini de gerçekleştiriyor.

Cesarette İkinci Adım

Aksaray, Ataşehir, Beyyurdu, Gümüşkavak, Hicret, Kızılay, Sanayi, Sarayatik ve Sürsürü Mahallelerini kapsayan “Elazığ İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Hattı 2. Bölge Yapım İşi İhalesi” 21 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Gerçekleştirilecek olan ihale Elazığ’ın yapılan en büyük ikinci alt yapı ihalesi olacak. Elazığ içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hattı 2. Bölge yapım işi ihalesi 21 Haziran Salı günü saat 10.00’da yapılacak. Yapılacak olan ihale açık ihale usulü ile gerçekleştirilecek. 

Gerçekleştirilecek olan ihalenin Kanal Fırat ve Kanal E Televizyonlarından canlı olarak yayınlanacak olması örnek ve şeffaf bir yönetim anlayışını da ortaya koyuyor.
Elazığ, 3 bölüm halinde yapılacak alt yapı ihalesiyle, yılların eksikliğini gidermekle birlikte özellikle içme suyu şebekesinin yenilecek olmasıyla hem kaçakların önüne geçilmiş olunacak hem de daha kaliteli bir suyun hemşerimizin evine ulaştırılması sağlanacak.

İkinci ihalenin yapılması ve geçtiğimiz günlerde yapılan birinci kısım ihalenin yapım işlerinin başlamasıyla önemli bir adım atılacak ve şehrin altyapısı tümüyle yenilenmiş olacak.

Küresel ısınmanın getirdiği ani ve şiddetli yağışların oluşturduğu sel baskınlarının da tarih olacağı ve şehrin tüm cadde ve sokaklarını kapsayacak bu büyük ve önemli yapım işinden kaynaklı geçici sıkıntı ve zorlukları yaşayacağız ama siyasi risklerine rağmen böylesine cesur bir kararın verilmesi, Elazığ için önemli bir adım. Bilinmelidir ki en uzun yolculuklar bile ilk adımla başlar ve ilk değil iki önemli adım atılmıştır artık. 

İhalenin şehrimize ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyoruz.