Çare, Ucuz Konut… 

Hükümet, zamların her alanda sağanak gibi yağdığı bir zaman diliminde kendi üzerine düşen alanlarda bunu düşürmek ya da önüne geçmek için uğraşırken bir yandan da fahiş kira artışından vatandaşı korumak için hareke geçti. 

Çare, Ucuz Konut… 

Üç bakanlık bir araya gelerek önlemleri masaya yatırdı. Yapılan istişareler sonucunda TÜFE oranını aşan kira uygulamasını denetleyip ceza vermekle birlikte, TOKİ, belediyeler ve şirketlere kiralık sosyal konut ürettirerek kira artışlarına sınır getirmek gibi çözümler üzerinde duruyor.

Bu kapsamda; Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Ticaret Bakanlığı, TBMM ve bakanlıkların ilgilileri kira artış oranlarına ilişkin düzenleme için bir araya geldi.

Yapılan çalışmanın kira artışlarının kontrol altına alınmasında başarılı olup olmayacağı ilerleyen zamanlarda belli olacak. Ama şunu söylemek lazım ki ülkemizde kira artışları normal bir durum değil. Artık asgari ücretlinin maaşına yakın kiralar isteniyor.

Bu konuya Elazığlılar olarak  deprem de şahit olduk. Depremin ardından ilimizde istenilen kiraların oldukça yüksek olduğu defalarca gündeme gelmiş ve tepki çekmişti. 

Bunun çözümü için TOKİ’nin devreye girmesi ve bütün illerde ucuz maliyetli evler yaparak özellikle dar gelirli ailelere vermesi gerekiyor.

Uygun ödeme planları ile birçok vatandaşımız faydalanabilir bu hizmetten. Aksi takdir de ev kiralarında yaşanan yüksek fiyatların düşmesi çok zor bir ihtimal…