Çakmakcı: 'Altın yüzde 30 düşüş yaşadı'

Ömer Enes Yılar/Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakcı, Hakimiyet Gazetesi'ne son zamanlar da altın fiyatlarında yaşanan düşme nedeniyle önemli açıklamalarda bulundu.

Çakmakcı: 'Altın yüzde 30 düşüş yaşadı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Çakmakcı, yaptığı açıklamada şunları ifade etti: “Özellikle geçtiğimiz hafta dolarda meydana gelen düşme nedeniyle altın425 seviyelerini gördü. Bu hafta ise altının gramı 408 lira seviyelerine kadar düştü. Tabi biz her zaman söylüyoruz, altın günü birlik yapılacak bir yatırım değildir. Altın her zaman uzun vadede yatırımcısına kazandırır. Bunu her defasında vatandaşlarımıza söylüyoruz ama maalesef ki vatandaşlar bugün aldım yarın para kazanayım düşüncesinde oldukları için panik yapıyorlar”  dedi.

MALİYE BAKANI VE MERKEZ BANKASI BAŞKANININ DEĞİŞMESİNİ PİYASALAR İYİMSER ALGILADI
Altın fiyatları düştüğü zaman vatandaşların panik yapmaması gerektiğini ifade eden Başkan Çakmakcı, “2020 yılında altın fiyatları 540’lara çıkmıştı. 540’lara çıktı ama korkunç derecede bir talep vardı. Vatandaş tam tersi rakamları beklerken, dolar ve altının fiyatının düşmesinin nedeni  Maliye Bakanı ve Merkez Bankası Başkanının değişmesinden dolayıydı. Piyasalar ve ekonomi bu gelişmeyi iyimser olarak algıladığı için dolardaki fiyatlar düştü” dedi.

ALTIN YÜZDE 30 DÜŞÜŞ YAŞADI
Başkan Çakmakcı,“Şuan altın  alma zamanıdır. Altında yüzde 30 civarında bir düşme var. Yüzde otuzluk düşüş eski seviyelerine gelecek. Vatandaşlar günübirlik düşünmesin altını. Uzun vade yatırımı olarak düşünsün. Pandemi nedeniyle bir esneme kararları var.2020 yılında pandemi nedeniyle kısıtlama kararları alındı. Düğünler olmadı. Düğünler olsa da davetliler katılmadı, takılar takılmadı. Düğününü erteleyenler gelip altınlarını alacak, ben altın alacaklar için şu fiyatların kaçırılmaması gerektiğini söylüyorum” dedi.