Bürokrat Böyle Olur!

Makam ve görevleri, protokoldeki konumları değil, o makamda oturan bürokratlar yüceltir ya da alçaltır.

Bürokrat Böyle Olur!

Halka hizmet etme noktasında bulunan kurum ve kuruluşlar, klasik görevleri ile birlikte artı değerler kattığı oranda başarılıdır. Rutinde kalan, kendisinin varlığı ve yokluğuyla hiçbir şeyin değişmediği bir yönetici, o kurumun sırtında yük olmakla birlikte şehrin de sırtında yüktür. 

Bulunduğu görevde böylesi bir farkı oluşturan bürokratlardan biri de geçtiğimiz aylarda Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne atanan hemşerimiz Ali Kılıç oldu.

Göreve geldikten sonra önemli çalışmaları bir bir hayata geçiren, hem öğrencilik hem de bürokratlık döneminin önemli bir bölümünü ilimizde geçiren, birçok idari görevinin ardından Tarım Bakanlığına uzman olarak atanmış deneyimli bürokratımız Kılıç’ın ilimizde tarımsal konularda yaptığı çalışmalar takdir ediliyor. 

Çiftçinin yaşadığı sorunların çözümü noktasında gösterdiği gayret ve ekiplerin sahada yaptığı çalışmalar sonucunda üretimin artırılması ve ilimizde uzun yıllardır yaşanan tarımsal sorunların da çözülmesini sağladı. 

Son olarak, 257 yatırımcıya 3.5 milyon TL değerinde desteğin sağlanması da bunun en büyük göstergesi oldu. 

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında “Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımları Makine Ekipmanları Hibe Programı” birinci etap makine hibe teslimleri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü kampüsünde gerçekleştirildi. 

Buna göre ilimizde de A İş Planı makine-ekipman alımları kapsamında 441 yatırımcıdan 257 yatırımcı ile hibe sözleşmesi imzalanarak 7 milyon TL sözleşme bedeli üzerinden 3.5 milyon TL hibe ödemesi yapıldı. 

Bu destek, bakanlığın projesi olmakla birlikte Tarım İl Müdürü Ali Kılıç’ın bakanlık bürokratları nezdindeki çalışmaları ve gayretleri ile gerçekleşti. 

Bakanlıklarının kendilerine tahsis ettiği ödeneği bile tam kullanamayan bürokrat yerine, belirlenen ödeneğin daha fazlasını alıp şehre hizmet olarak dönüştüren bir bürokrat anlayışının hakim olmasını diliyor ve aynı performansı il müdürlerinden de bekliyoruz.