Budur İşte…

Her alanda olduğu gibi tarımda da daha çok üretim ve ekonomiye katkı amacıyla bilimsel yöntem ve teknolojinin uygulanmasının çok gerekli olduğunu ve bunun için de başta Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün çiftçileri bilgilendirmek ve bazı konularda bilgilendirmek için sahada daha çok bulunmaları gerektiğini söyleyegeldik.

Budur İşte…

Örnek olarak da hemen herkesin az ya da çok yetiştirip emek verdiği meyve ağaçları ile üzüm bağlarının doğru budanmasıyla verimin daha çok artacağını dile getirdik. Bu konuda Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün Halk Eğitim Merkezleri ile ortaklaşa “budama-aşılama” kurslarının açılmasını önerdik.

Biz her bahar öncesi bunu yazdık ama ilgililer, medyatik olmadığı ve uzun soluklu belki birazda  uğraştırıcı olduğu için zora gelmeyip bu basit projeyi hayata geçiremediler.

Bu açığı ve eksikliği gören Fırat Üniversitesi, harekete geçti ve Keban Meslek Yüksekokulu tarafından çiftçilerimize uygulamalı olarak bağ burada eğitimi verildi. 

İşte, işini en iyi yapmak ve topluma fayda sunmak bu.  Budama ve aşılamayı bilen yüzlerce teknik eleman ve görevli var, bunları da geçtik bu konuda herhangi bir eğitimi olmasa bile yılların tecrübesi ile bu konuda yetkinliğini ispatlamış onlarca usta öğretici ehil insan var, hayatın her alanında usta yetiştiren ve bu konuda rüştünü ispatlamış Halk Eğitim Müdürlüğümüz var ama bu varları bir araya getirecek bir irade yok...


Tarım ve Orman eski İl Müdürümüz Turan Karahan’a bu konuda her yıl önerilerimizi yaptık ama yıllar su gibi geçmesine rağmen somut bir netice göremedik. 


Umarız medyatik olmaktan öte kendi şehrinin tarım ve hayvancılığını geliştirme ve daha ötelere taşıma gibi kalıcı ve sürdürülebilir bir yönetim sergileyeceği izlenimi ve güveni veren yeni Tarım İl Müdürümüz Ali Kılıç, bu önemsiz ve basit gibi görünen ancak insanlarımızın en önemli eksiği ve ihtiyacı olan konuya eğilir ve harekete geçer.


Bu yıl belki geç oldu bu kursların açılması için ama önümüzdeki kış aylarında bu tür kursların hem il merkezinde hem ilçelerimizde hem de mobil ekip ile tüm köylerimizde çiftçilerimizle buluşturulur.