Bu Ödül Alkışlanır

Ödüller, bir hakkı teslim etmekle birlikte önemli bir motivasyon gençlere bir rol model oluşturulması açısından önemli ve gereklidir.

Bu Ödül Alkışlanır
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizde gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri yanında ticari ve ekonomik alanda ortaya koyduğu başarıları ile sık sık ödül alan değerlerimizin başında Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık geliyor.

Açık, sık sık aldığı ödüllere,  Dünya Gazetesi tarafından düzenlenen “Türkiye’nin Kadın Liderleri Ödülleri”nde, “Anadolu’dan Yükselen Kadın Ödülü”nü de alarak bir yenisini daha ekledi.

 “Seza Çimento ile bölgedeki 10 bin kişinin hayatına dokunuyoruz” diyerek ödülü değerlendiren Prof. Dr. Yasemin Açık, “Seza Çimento’yu kurarken hayalim, bölgeler arası gelişmişlik farkının azaltılmasına ve yerel kalkınmanın sağlanmasına katkı sağlayan, istihdamı artıran ve bölgedeki pek çok kişinin hayatına dokunan bir yatırım gerçekleştirmekti. Cumhuriyet tarihi boyunca Doğu Anadolu Bölgesi’ne yapılmış en büyük özel sektör yatırımı olan Seza Çimento bünyesindeki çalışanlarımızı, tedarikçilerimizi, tüm diğer paydaşlarımızı ve ailelerini de düşündüğümüzde bölgede yaklaşık 10 bin kişinin hayatına dokunuyoruz. 2020 yılında da pandeminin zorlu koşullarına rağmen istikrarlı büyümemizi sürdürerek Elazığ’a ve ülke ekonomisine katkı sunduk. Yaptığımız çalışmalarla böyle değerli bir ödüle layık görülmenin mutluluğunu yaşıyorum. Doğup büyüdüğüm topraklara yatırım yapmaya bundan sonra da devam edeceğim” dedi. “Kadın güçlenirse toplum güçlenir”

Prof. Dr. Yasemin Açık’a bu ödülün Dünya Gazetesi tarafından verilmesi ise ayrı bir önem taşıyor. Zira Dünya Gazetesi, sadece iş dünyasını ve bu alandaki gelişmeleri takip eden ve sayfalarında sadece ekonomiye ve üretime yer veren bir gazete.

İyi ki ilimizde, kimin ne dediğine, ne söylediğine bakmadan, üreten ve ilimizin istihdamına ve geleceğine kafa yoran, bu alanda cesur adımlar atan birileri var. Elazığ’ı üretimde zirve yapan Prof. Açık hocamıza sonsuz teşekkürler…