BU KİTABIN GELİRİ MEHMETÇİK VAKFI'NA BAĞIŞLANACAK

Ömer Enes YILAR/Fırat üniversitesi öğrencisi Ahmet Genç'in yazdığı şiir kitabının geliri Mehmetçik Vakfı'na bağışlanacak.

BU KİTABIN GELİRİ MEHMETÇİK VAKFI'NA BAĞIŞLANACAK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mehmetçik Vakfı’nın bağış kabul ettiğini ancak bağış toplamadığını belirten Malatyalı Ahmet Genç (20), yazdığı şiir kitabının gelirini Mehmetçik Vakfı’na bağışlayacağını ve bu vakfa bağış yapan çok fazla genç birey olmadığını söyledi. Şiir kitabını yazmaya lise yıllarında karar verdiğini ancak hayalini üniversite okurken gerçekleştirdiğini belirten GENÇ: “ Edebiyata yeni bir soluk taşıdığımı düşünmekteyim.  Kitabı yazarken Mehmet Akif Ersoy, Ahmet Arif gibi isimlerden etkilendim. Şiirlerimi 2014 yılında tamamladım ve üniversite okurken ben neden bunları bir kitap haline getirmiyorum diye düşündüm. Daha sonra kitabımı oluşturdum.

İkinci kitabında Elazığ ve Malatya’yı konu edineceğini belirten Genç sözlerini şöyle sürdürdü: “İkinci kitabı yazmayı düşünüyorum. Bu kitapta hem memleketim Malatya’yı hem de üniversitemi okuduğum ve çok sevdiğim Elazığ’ı konu edineceğim. Şehirlerimizin tarihini, coğrafyasını, kültürünü daha iyi anlatmayı düşünüyorum. Bir Malatyalı olarak Elazığ’ın deprem sonucunda sosyal medyadan bazı kötü durumlarla birlikte anılması benim zoruma gitmişti. Bunun için Elazığ’ın kültürünü, coğrafyasını anlatacağım kitabımı Ocak ayında yayımlamayı düşünüyorum.   

 

İşte o kitaptan bir şiir:

Güçlü bir yakamoz ateşi ışıldar

Gök kuşağının katmanları arasında

Sen olduğunu bilirim

Limanda vapurların düdük sesi

Beni bırakmaz dediğim yârin gidişi

Mutluluğa küsüşüm ve o insana isyanım

Merhamet yok gözümden dökülen yaşlara

Kaderde ne de hüzünlü bir çay deminde

Yüksünmüyorum seni sevmekten

Dağlar kadar taşı omuzlarıma yüklesen de

Düşün ki sen bir müziksiz

Anlamlar barındıran bir şarkı mesela.