Bu Hizmet Alkışlanır

Gerçekleştirdiği projelerle şehre değer ve vizyon katan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, seçim vaatlerini bir bir hayata geçirmeye devam ediyor.

Bu Hizmet Alkışlanır
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu kapsamda, Çaydaçıra Mahallesi’nde toplam 45 bin 211 metrekare alan üzerine inşa edilen ve köy yaşamı donatılarının yer aldığı Kent-Köy Projesi, düzenlenen törenle hizmete girdi. 

Elazığ Belediyesi Mehteran Takımının konseri ile başlayan törene Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Ak Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ŞEHİRDE KÖYÜ YAŞATAN MEKÂN
Kent-Köy, 42 bin metrekarelik bitkisel peyzaj alanı, 3 bin metrekarelik yapısal peyzaj alanı, 527 metrekarelik yapı alanı şeklinde tasarlandı. Köy yaşamının şekillendiği etrafı kanal ile çevrelenen ada üzerinde, köy meydanı, köy kahvesi, organik ürünler satış marketi, mescit, köy çeşmesi, su kuyusu, yel değirmeni, su değirmeni, küçük ölçekli çiftlik, meyve bahçesi ve aromatik bitki bahçesi yer alıyor. Adanın etrafındaki bölümlerde ise kent yaşamının birer parçası olarak eğlenme, dinlenme ve sportif faaliyetlere olanak sağlayan 465 metre uzunluğunda gezinti yolu, 780 metre uzunluğunda koşu parkuru, 75 metre uzunluğunda panoramik köprü ve 795 metre uzunluğunda bisiklet yolu, köprü, iskeleler ile oturma üniteleri yer alıyor. 

TARİHE YOLCULUK
Ayrıca kent meydanında vatandaşların Kent-Köy yaşam alanını tamamen seyredebileceği seyir terası bulunuyor. Türk tarihindeki dört önemli dönem olan, Orhun, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerini temsil eden dört ana giriş kapısının yer aldığı yaşam alanında, ziyaretçiler için ise 100 araçlık otopark alanı yer alıyor.

ŞERİFOĞULLARI: "SÖZ VERDİĞİMİZ GİBİ”
 Açılışta konuşan Başkan Şahin Şerifoğulları, göreve geldikleri ilk günden itibaren söz verdikleri gibi projeleri bir bir hayata geçirdiklerini söyledi. 
Görev sürelerinin 29’uncu ayında olduklarını, seçim öncesi hemşerilerimize vaat ettiğimiz 11 ana başlıktaki 100 projeyi, göreve başladıktan sonra hızlı bir şekilde hayata geçirebilme adına ekibimizle birlikte gayretli bir çalışmanın içerisinde olduklarını belirten Başkan Şerifoğulları;  “İki yıllık  icraatlarımınız lansman toplantısında bütün yapmış olduğumuz icraatları hemşehrilerimizle bir bir paylaşmıştık. 24 Ocak tarihinde il olarak çok büyük bir afetle karşı karşıya kaldık. Deprem ve pandemiyle birlikte zorluklarımızın üzerine zorluklar eklendi. Biz bu zorlukların arkasına sığınmadan hemşehrilerimize vadetmiş olduğumuz projeleri hayata geçirmenin mutluluğu içerisindeyiz" dedi.

"KÖY HAYATINI ŞEHRE TAŞIDIK”
 Elazığlı vatandaşların katılımı ile Kent-Köy Projesinin açılışını gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Şerifoğulları, "45 bin metrekarelik alan üzerinde yaklaşık 43 bin metrekarelik yeşil alan ve aynı zamanda çocuklarımızın köy hayatını teneffüs edebileceği, yaşayabileceği çok güzel bir alan oluşturduk. İnşallah, bu projemiz hem Çaydaçıra’mıza hem Elazığ’ımıza hayırlı olur diye temenni ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de yapmış ve tamamlamış olduğumuz bütün projelerin açılışlarını inşallah sırayla yapacağız. Bu şehre değer katmak için, daha yaşanabilir müreffeh bir şehir olabilmesi için biz hemşehrilerimize söz vermişiz. Biz gece gündüz demeden, uyumadan, yorulmadan koşturarak hizmetlerimizi hayata geçireceğiz. Görev süremiz tamamlandığında da iddia ediyoruz, bu şehrin sorunları minimize edilecek, asgari düzeye inecek ve çok daha güzel yaşanabilir müreffeh şehirlerarasında ilk sırada yerini alacak” diye konuştu.

 DEMİRBAĞ: “28 AYDA ÇOK GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPILDI”
1994-2002 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yol bakım müdürlüğü yaptığını, Türkiye’de belediyeciliğin ne olduğunu Refah Partisi'nin  gösterdiğini ifade eden AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, şunları söyledi:

“Refah Partisinin devamında onun devamında da AK Partili belediyeler gerçekten bu ülkeye belediyecilik nedir, hizmet nedir öğretti. Belediye seçimlerinin üzerinden 8 ay geçti. Yaklaşık 2 buçuk yıl. Ben İstanbul’da görev yaptım uzun yıllar. İstanbul’la da irtibatlıyım Ankara’yla da. Hayatımızın yarısı Ankara’da yarısı burada geçiyor. Meclis çalışmaları olduğu zaman Ankara’dayız. Kalan zamanda da Elazığ’dayız. İşte meclis tatili dolayısıyla da aşağı yukarı 1 ay kadar buradayız. Bir o kadar da Elazığ’ımızda il, ilçe, belde geziyoruz, gezeceğiz. Maalesef geçen bu 2 buçuk yıl içerisinde siyasi polemikten başka o güzelim metropollerde bir hizmet yok ortada. İstanbul’da, Ankara’da. Ama AK Partili belediyelerde işte 28 aydır göreve gelen belediye başkanımız seçimlerdeki vaatlerini birer birer yerine getiriyor. Bugün de Kent-Köy projesi gibi gerçekten örnek, güzel bir projeyi Çaydaçıra Mahalle’mizde gerçekleştirmiş oldu. Bu projenin açılışında bir aradayız. Ben kendilerini candan yürekten tebrik ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun” diye ifade etti.

EROL: “ ŞERİFOĞULLARI İYİ BİR BELEDİYE BAŞKANI”
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ile ilgili iki değerlendirmesi olduğunu ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, şunları söyledi. “Bunlardan birincisi siyaseten toplum çok böyle şeylere açık değildir ama açık değildir ama siyasetteki farklılığı Elazığ’da yaratarak bu farklılığı devam ettireceğiz. Birincisi Elazığ belediye başkanı aynı partiden olmasak da başarılı bir belediye başkanı mı evet başarılı bir belediye başkanı. Niye? Çünkü Elazığ’ın bütün mahallelerini gezdiğimde görünür hizmetlerle karşılaşıyorum. Halkın talepleri doğrultusunda Elazığ’ın beklentileri doğrultusunda, Elazığ’ın sorunlarının çözümü noktasında yeni projeler yarattığını, bu projelerle vatandaşa katkı sunduğunu, hizmet getirdiğini görüyorum. Bunu bir tespit edelim. İkincisi; iyi bir belediye başkanı mı? Evet, iyi bir belediye başkanı. İyi bir belediye başkanı nasıl olur? İyi bir belediye başkanı hem başarılı bir belediye başkanı olur hem de kendi ilindeki kamu düzenini, kamu otoritesinin sağlanmasına, siyasete nezaketin egemen kılınmasına katkı verir. Bugün AK Partili bir belediyenin bir açılış töreninde Cumhuriyet Halk Partili bir milletvekilinin konuşma yapması işte belediye başkanımızın iyi bir belediye başkanı olduğunun da göstergesi. Ben sayın belediye başkanına bu nezaketinden dolayı da ayrıca teşekkür ederim. Bizler bu kentte seçilmiş kişileriz. Yani milletvekilleri, belediye başkanları siyasi partilerin il başkanları, muhtarlarımız, sivil toplum örgütü başkanlarımız… Toplumda ve kamuda hepimizin ayrı ayrı görevleri var, hepimizin ayrı ayrı sorumlulukları var. Ama bu görev ve sorumluluklarımız devletin düzeniyle, devletin hiyerarşisiyle, devletin gelenekleriyle oynama ve onları yıpratma hakkını bize vermez.”

 “VALİ DEVLETİ TEMSİL EDER” 
Devletin hepimiz için kutsal olduğunu ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “İlimizin valisi yalnızca hükümeti temsil etmez. Aynı zamanda devleti temsil eder. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti’nde makamında Türk bayrağı taşıyan, iki tane makam vardır. Bunlardan birincisi devleti ve hükümeti temsil eden, Sayın Cumhurbaşkanının makamıdır. İkincisi, hükümeti ve devleti temsil eden valilerimizdir. Yani valilerimizdir hükümetin inisiyatifiyle atanabilir. Ama devlet adına görev yapar. Onun için ilimizin valisine karşı söylemlerimizde, eleştirilerimizde, uyarılarımızda haddimizi bileceğiz, yerimizi bileceğiz, seviyemizi bileceğiz. Birebir görüşmelerde ikazlar yapılabilir ama kamuya açık bir ortamda, kamuya açık bir düzende ama kamuya açık basın aracılığıyla ben ilimizin valisi kim olursa olsun ismi hiç önemli değil. Devleti korumak adına ilimizin valisine devlet adına sahip çıkmayı Elazığ halkının bir seçtiği milletvekili olarak kendime görev biliyorum” şeklinde konuştu.

YIRIK: ELAZIĞ HALKI HİZMETE ÇOK LAYIK
Adı ne olursa olsun çocuklarımıza, kadınlarımıza, değerli hemşehrilerimize köy hayatıyla bir arada kılan, onlara şehir ortamında sunan güzel bir mekân hazırladığı için  Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür eden Elazığ Valisi Erkaya Yırık ise konuşmasında şu görüşlere yer verdi:
“Bu güzel hizmet milletimize hayırlı olsun. Avrupa’ya gittiğinizde İngiltere’sinde, Almanya’sında ve diğer ülkelerde şehir hayatıyla köy hayatının iç içe olduğunu, şehrin merkezinde binlerce kilometre karelik park alanlarının olduğunu, içinde ağaçların, binlerce yıllık çınarların olduğu tavşanların koştuğu, sincapların ağaçtan ağaca zıpladığı o güzel parkları yurt dışına gidenler de biliyor, hep beraber gördük. Aklımızdan hep şunlar geçiyordu; keşke böylesine güzel parklar bizim memleketimizde, bizim şehirlerimizde de olsun’ insanlarımız burada hafta sonlarında, müsait zamanlarında piknik yapsınlar, çocuklarımız koşup çimenler üzerinde top oynasın, oyunlar oynasın. Çin bilgeliği diyor ya ‘işitirsem unuturum, görürsem hatırlarım ama yaparsam anlarım’ işte bizim çocuklarımı böylesine güzel bir ortamda hayvanlarla, evcil hayvanlarla, doğal hayatın getirdiği bitkilerle birlikte büyüyecekler ve çocuklarımız Elazığ’ın merkezinde köy hayatını da yaşamış olarak geleceğe daha güçlü hazırlanacaklar.”

ELAZIĞLILAR HİZMETİ TAKDİR EDER
 Elazığ halkının hizmete çok layık, müstahak, hizmet edilesi bir halk olduğunu ifade eden Elazığ Valisi Erkaya Yırık, “Verdiğiniz, yaptığınız tüm çalışmayı karşılığını sözleriyle, övgüsüyle, duasıyla veren, teşekkür etmeyi bilen güzel insanlar. Bizler yönetici olarak üzerimizde veballer var. Bulunmuş olduğumuz koltuklarda insanlarımıza güzelliği, hizmeti, mutluluğu sunmak gibi bir yükümlülüğümüz var” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından kesilen kurdelenin ardından “Kent-Köy Yeni Yaşam Alanı”nın açılışı gerçekleştirildi.