Bu Hafta Umutluyuz

İlimiz yeteri kadar kar yağışı almadığı için kar turizmine açılamayan Hazar Baba kayak merkezleri, profesyonel olmasa da başta çocuklar olmak üzere amatör kayakçıların ve karda mangal yapmak isteyenlerin önemli bir durağı olmaya devam ediyor.

Bu Hafta Umutluyuz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çevre illere yağan yoğun kar yağışı, ilimizde olmayınca, ilimizin önemli turizm merkezi olan Hazarbaba kayak merkezi de sezon açılışını yapamadı.

Geçtiğimiz yıllarda özel firma tarafından işletilmesi ve sistemdeki sorun ve sıkıntılar sebebiyle sözleşmesi feshedilip, valilik bünyesinde işletilme kararı alınan, geçtiğimiz iki yılda da deprem ve pandemi dolayısıyla hizmet veremeyen kayak merkezi, tüm tesis ve kayak sistemiyle 2022 sezonuna her yönüyle hazır ancak tek eksiklik yeterince yağmayan kar.

Halkımız, bu eksikliğe rağmen hafta sonu Hazarbaba’ya akın etmiş. Çoluk-çocuk, basit kızaklarla mekanın keyfini çıkarırken, mangalda; adana, köfte ve sucuk ile bu tabiatın keyfini çıkarmış.

Hava tahmin raporları bir kez daha bize çalım atmayacaksa Salı günü kar yağışı bekleniyor. Bu hafta yağacak birkaç saatlik kar, Hazarbaba için sezonun açılması ve kayak keyfinin başlaması demek.

Bu haftadan ciddi ciddi umutluyuz.