Bu Hafta Haşim Kılıç Haftası

Millet ittifakında hemen her hafta yeni bir ismin adaylığı gündeme geliyor. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu, Yavaş'tan sonra bu hafta, eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın haftası olacak gibi duruyor.

Bu Hafta Haşim Kılıç Haftası

6 muhalefet parti liderinin Millet ittifakının Cumhurbaşkanı için konuşmama kararına rağmen bu cenahın cumhurbaşkanı adayı ile ilgili Mansur Yavaş isminin önerilmesi gündem olurken, 'Haşim Kılıç' iddiası da konuşulmaya başlandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yavaş’ın adaylığı konusunda; "CHP'li bir ismin önerilmesinden memnuniyet duyarım" derken  Yavaş cephesi  adaylıkla ilgili bir çalışmalarının olmadığını açıklamıştı.

Son olarak eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın muhalefetin çatı adayı olacağı öne sürüldü.

Gazeteci Nihat Genç, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ''Rezil rüsva olmaya doymadınız! Yeni bir Ekmeleddin vakası daha! Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı: Haşim Kılıç! Allah daha beter etsin!'' ifadelerini kullandı.

Eski Anayasa mahkemesi başkanı, Abdullah Gül tarafından atanmış, her ne kadar Ak Parti’nin kapatılma davasında bir oyla kapatılmamasını sağlamışsa da sonrasından aldıkları kararlarla Ak Parti tarafından   tepki çeken bir isim olarak biliniyor.

Bununla birlikte, adil duruşu ve dürüst kimliği ile kamuoyunda kabul görüp seçilme ihtimali, Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’na göre daha yüksek.

Bu artılarına rağmen en büyük endişe ise Cumhurbaşkanı olarak kendine verilen tüm yetkileri sonuna kadar kullanması ve günün birinde kendisini seçen 6’lı ittifakı karşısına alması.

Geçmişte Ahmet Necdet Sezer de hukukçu kimliği ve tarafsız özelliği ile dönemin Başbakanı Bülent Ecevit tarafından gündeme getirtilmiş, Sezer  de seçildikten kısa bir süre sonra Ecevit’in suratına anayasa kitapçığını fırlatarak hem siyasi hem de ekonomik krizin yaşanmasına sebep olmuştu.

Yeni ve ikinci bir Sezer vakası yaşanmaması adına Haşim Kılıç’a mesafeli duran CHP kanadı, Kılıçdaroğlu isminde ısrar edecek gibi görünüyor.