Bu Ev İyilik Dağıtacak

Özel Haber: Elazığ Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan'ın girişimleri ile açılacak iyilik evi ve sevgi evi büyük ilgi görüyor.

Bu Ev İyilik Dağıtacak

Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan, sevgi evi ve iyilik evlerini yaparken amaçlarının sadece gençleri ve kadınları başarılı birer birey yapmak olduğunu vurguladı. Hicret Mahallesinde ben ilk adımı attım diyen Gülbasan, diğer mahalleler de  örnek alıp yapsınlar diye çağrıda bulundu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gülbasan; “İyilik  evini yapma amacım mahallemizdeki çocuklarımızın sağda solda boş vakit geçirmektense burada iyilik evinde verimli bir şekilde vakit geçirmeleridir. Mahallemizdeki ve çevre mahallelerdeki çocukların  kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, kendilerine zarar verecek şeylerden uzak durmaları  için Hicret Mahallesine iyilik  evini yapmaya karar verdik. İyilik evi sabah 8’den akşam 5’e kadar öğrencilere açık olacak. İyilik evinde öğrencilere haftanın iki günü öğretmenler tarafından özel dersler veriliyor” dedi. 

BİRÇOK ETKİNLİK OLACAK
Yapımı tamamlanınca bu binada birçok etkinliğin yapılacağını ve çocukların buradan çıkmak istemeyeceğini aktaran Muhtar Gülbasan şunları söyledi: “İyilik evinde çocukların sıkılmadan oynayabilecekleri bir çok etkinlikler var. Saz kursu, bilgisayar kursu, voleybol, basketbol ve futbol olmak üzere çeşitli aktiviteler bulunmaktadır. Her  aktivite için beşerli gruplar oluşturarak öğretmenler tarafından öğrencilere dersler verilecek, iyilik evine gelen çocukların burada sıkılmasını istemiyoruz onlar için en iyi ortamı oluşturmak istiyoruz.”

TALEP YOĞUN
Şuanda onarımı devam eden sevgi evi için de mahalle sakinlerinden büyük talep olduğunu belirten Gülbasan, iyilik evi için de büyük talep beklediklerini vurgulayarak son olarak şunları söyledi: “Kadınlar için yapmış olduğumuz sevgi evinde ise şuan 300 kadın eğitim alıyor ve sevgi evine gelmek isteyen 300 kadın daha var onlara yeterli alan sunmak için de bazı projelerimiz var ben sevgi evini ve iyilik evini hicret mahallesinden diğer mahallelere örnek olsun diye yapmaya karar verdim ve kendi çabalarımla yaptım inşallah diğer yerlerde de böyle güzel şeyler yapar. Benim buradaki amacım bir çocuğu  bile iyi ve güzel yetiştirmektir” diye konuştu.

Bu Ev İyilik Dağıtacak
Bu Ev İyilik Dağıtacak
Bu Ev İyilik Dağıtacak