'Bizim Külliye Sohbetlerinin' İlk Konuğu Yazar Vural Oldu

Türkiye Yazarlar Birliği Elazığ Şubesi tarafından başlatılan 'Bizim Külliye Sohbetlerinin' ilki Yazar Yunus Emre Vural'ın hikâyeciliği üzerine düzenlendi.

'Bizim Külliye Sohbetlerinin' İlk Konuğu Yazar Vural Oldu

Resmi açılışının ardından faaliyetlerine başlayan Türkiye Yazarlar Birliği Elazığ Şubesi mutat bir şekilde gerçekleştirmeyi planladığı ve Bizim Külliye Dergisinin adından esinlenerek ‘Bizim Külliye Sohbetleri’ adıyla başlattığı programların ilki yapıldı.

İlk programın konuğu olan Sivrice Kaymakamı ve Yazar Yunus Emre Vural sohbet programında yeni yayınlanan eseri Gelevera Deresi adlı hikâye kitabı hakkında düşüncelerini paylaştı, gelen sorulara cevaplar verdi.

Programda bir değerlendirme yapan Türkiye Yazarlar Birliği Elazığ Şube Başkanı Nazım Payam, Bizim Külliye Dergisi olarak yirmi bir yıldır aralıksız yayınlandıklarını hatırlatarak, şimdi Türkiye Yazarlar Birliği Elazığ Şubesi ile derginin aynı hedeflere birlikte yürüyeceklerini, Elazığ’ın ve ülkemizin kültür sanat gündemine katkı sunmaya devam edeceklerini söyledi.

Türk hikâyesinin dünü ve bugünü üzerine bir değerlendirme yapan TYB Elazığ Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Taner Namlı ise hikâyenin en güzel ve verimli dönemlerinden birini yaşadığımızı ve çok nitelikli hikâyelerin yayınlandığını ve hikâyeciliğimizin günden güne zenginleşeceğinden emin olduğunu belirtti.

Sivrice Kaymakamı ve Yazar Yunus Emre Vural ise gerek eğitim yıllarından gerekse görevleri süresince gördükleri ve yaşadıklarından dolayı kendisinde pek çok olayın insanın hikâyesinin biriktiğinin altını çizdi.

Sivrice Kaymakamı ve Yazar Yunus Emre Vural sohbetin ardından eserini imzaladı.