Bir 'Rabbi Yessir' Hikayesi

Bilindiği gibi Millet ittifakının cumhurbaşkanlığı adaylığı meselesinden İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ilk günden beri İBB Başkanı İmamoğlu'nun yanında ve safında bulunuyor.

Bir 'Rabbi Yessir' Hikayesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kendisi, İmamoğlu’nu Fatih Sultan Mehmet ile eş tutmuş ve “ikinci fatih” demişti,  ayrıca Akşener, İmamoğlu’nun yüzünde “Rabbi yessir” görmüştü.

Bu iltifatların öylesine tesadüfen yapılmadığı ve bir arka planının olduğu nihayet ortaya çıktı.

Siyasi kulislerde sıkça konuşulan hikâye şu:

CHP'de sosyal medya üzerinden yürütülen ve bolca bot hesap olduğu ortaya çıkan bir iletişim yürütülüyor. Aynı şekilde, kendi yandaş medya kuruluşlarına yönelik yayınlar için önemli bir bütçe ayrılıyor. Bu faturalar öyle birikmiş ki, genel merkez yönetimi faturayı iki büyükşehir belediyesine bölme kararı almış.

Geçen yıl Mayıs ayında CHP Lideri Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu ile görüşmelerinde bu konuyu iletir: "Genel merkezin medya ve tanıtım gideri 180 milyon lirayı buldu. Bunu bizim ödememiz zor. İkiye böldük, 40 milyon TL'yi Mansur Bey Ankara Büyükşehir Belediyesi üzerinden, 140 milyon TL'yi de siz belediye üzerinden ödersiniz."

Genel Başkan'ının bu ricasını kırmayan İmamoğlu, konuyu halledeceğini söyler. Ama bir ay sonraki görüşmelerinde affını rica edip, "Şu sıralar İçişleri Bakanlığı, denetim ve kamuoyunun gözü çok üzerimizde. Bu kadar yüklü faturayı ödersek üzerimize daha çok gelirler. Bunu ya erteleyelim ya da siz başka formül bulsanız" diyen İmamoğlu'nu geri çevirmez Kılıçdaroğlu.

Fakat gelin görün ki, bu konuşmanın üzerinden birkaç ay geçmeden CHP'li İmamoğlu'nun, İyi Parti'nin medya ve tanıtım için harcadığı 80 milyon TL'lik faturasını üstlendiği ortaya çıkar! Reklam ve medya satın alma ajansları arasında çok konuşulan bu konu, doğal olarak Kemal Bey'e kadar gider ve Kemal Bey buna çok sinirlenir.

Bu günlerde CHP kulislerinde, İyi Parti Lideri Akşener'in, CHP'li İmamoğlu'na abartılı iltifatının altında bu yüklü faturanın yattığı konuşuluyormuş.

Bu olayı Kılıçdaroğlu öğrenince nasıl bir hal ve nasıl bir duygu içine girdi bilinmez ama bizim gözümüzde, ABD, İngiltere  ve Pensilvanya üzerinden kendisini garantiye alıp Akşener’le yol yürüme cesaretini ortaya koyan bir İmamoğlu profili belirdi. Adam CHP ve  Kılıçdaroğlu’nu  takmıyor, sadece ağababalarına güveniyor. Adam gözü kara ve cesur. Akşener, doğru ata oynuyor vesselam..