Bir Daha Kerbelalar Yaşanmasın !

Alevi vatandaşlarımızın matem ayı olarak kabul ettikleri Muharrem ayının ilk günlerini yaşadığımız şu günlerde Elazığ Cem ve Kültür Vakfı 2

Bir Daha Kerbelalar Yaşanmasın !
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Alevi vatandaşlarımızın matem ayı olarak kabul ettikleri Muharrem ayının ilk günlerini yaşadığımız şu günlerde Elazığ Cem ve Kültür Vakfı 2. Başkanı Cafer YEŞİL, Muharrem ayı   nedeniyle önemli açıklamalarda bulundu.   12 gün boyunca Muharrem orucu tutacaklarını ve 13. günde Elazığ’daki bütün vatandaşları aşure yemeye davet eden  YEŞİL “ 12 gün boyunca cem evimizde iftar yemeklerimiz olacak. Bütün vatandaşlarımızı özellikle sunni camiasından vatandaşlarımızı bekliyoruz. Gelsinler beraber yemek yiyelim, bizimle beraber o matemde bulunsunlar. Çünkü; biz birbirimizi tanımazsak Hz. Ali’nin dediği gibi “Birbirini tanımayan birbirinin düşmanı olur” Ben şuna inanıyorum insanlar önyargılarını kırar birbirleriyle diyaloga geçerse diğer ayrıntılar önemini yitirecektir. Herkes, dost ve kardeşlik içerisinde bu ülkede yaşamış olur” dedi.

1 Muharrem ile ilgili kamuoyunda yeterince bilgi paylaşılmamasını kendilerini çok üzdüğünü ifade eden YEŞİL “ Muharrem orucunun başlangıç ve bitiş tarihleri  konusunda halkımız yeterince bilgilendirilmiyor. Valiliğimizin, belediyemizin, il müftülüğünün bu konuda daha hassas davranmalarını bekliyoruz. En azından birkaç tane billboardda da olsa halkımızla paylaşılsın. Yeri geldiğinde bu ülkede “Hep beraber yaşıyoruz ayrımız gayrımız yok” diyoruz ama;  bu konuda nedense o hassasiyet yeterince gösterilmiyor. TRT’de muharrem ayı içerisinde zaman zaman çıkıyor ama; biz isteriz ki muharrem ayı başlamadan da bu bilgiler paylaşılsın ” diye konuştu.

YEŞİL, ayrıca, 14 Ekim Cuma günü cuma namazından sonra tüm Elazığ halkını aşure yemeye Elazığ Cem ve Kültür Vakfına beklediklerini sözlerine ekledi.