Bir Arınç Klasiği…

Eski TBMM Başkanı ve Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç, yine kendini hatırlatacak açıklamalarda bulunmuş.

Bir Arınç Klasiği…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti'de ev sahibi olduğunu söyleyen Arınç, "Şimdi öyle bir teklifin geleceğini düşünmüyorum. Ama ben AK Parti'nin kurucusuyum, evin sahibiyim. AK Parti'de benden daha kıdemli insan yok. Ben bu partinin sacayaklarından, kurucularından, temel taşlarından birisiyim. Buna kızanlar, kıskananlar, beni kötülemek isteyenler çıkabilir. Güneş balçıkla sıvanmıyor." dedi.

Başını AK Parti'den başka bir partiye çevirmeyeceğini söyleyen Arınç, " AK Parti'de olacağım, Cumhurbaşkanımızın yanında, çevresinde olacağım. Ona karşı hiçbir zaman rakip olmayacağım diye bir içtihatta bulundum. Beni fazla zorlamasınlar. Çünkü içtihatlar zaman zaman değişebilir." ifadelerini kullanmış. 

Valla çok iyi yöntem. Hem bağlılığını ilan et hem de “içtihatlar değişebilir” diyerek tehdit et. Arınç’ın siyaseten nerede duracağı, hangi sözünü tutup hangisini yutacağına çok karışmayız ama kendisini değil cumhurbaşkanı, bir belediye başkanı olarak dahi düşünemiyoruz.

Duyguları ve hisleri her zaman aklının önünde duran, konuşmaları ve tespitleriyle Ak Parti’nin vicdanı olmaya soyunan Arınç’a zaman zaman mikrofon tutup kamera yöneltin yeter. O, bununla zaten yeterince mutlu olur ve yeni bir gündem olana kadar emekli hayatına devam eder.