BİN 700 DÖNÜM ARAZİ SUSUZLUKTAN KURUDU

Kübra Kabukçu/Elazığ'ın merkeze bağlı 500 haneli Kuyulu Köyü'nde, yaşanan su sorunu devam ediyor. Su kuyularının arıza vermesinden dolayı köylülerin elektrik paraları ödeyemediği için binlerce dönüm arazi kurudu.

BİN 700 DÖNÜM ARAZİ SUSUZLUKTAN KURUDU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ARIZALI KUYULARIN SORUNUNU GİDERMEK ZORUNDAYDIK

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kuyulu Sulama Kooperatifi Başkanı Mehmet Ateş, “Ben 2015 yılında göreve geldim. Ben göreve geldikten sonra bir sorunumuz yoktu. Ama zamanla 1957-1960’lı yıllarda vurulan kuyularımız arıza vermeye başlayınca, sezon ortasında bizler elektrik parasını yatıramadık. Çünkü arızalı kuyuların sorununu gidermek zorundaydık” dedi.

ELEKTRİK BORCU 470 BİN LİRA

Elektrik borcunun 470 bin lira olduğunu ifade eden Başkan Ateş,“ Kooperatifimiz kapatıldı. Şuan köyümüzde içmeye bile suyumuz yok. Bin 700 dönüm arazi kurudu. Elektrik Dağıtım şirketi bize gelin borcunuzu ödeyin diyor. Bizlerde ödeyemiyoruz. Gücümüz yok. Devletimizden destek istiyoruz. Bizimle ilgilenen yok. DSİ’ye kaç defa gittik. Bize motor vermiyorlar, boru vermiyorlar. Her şeyi kendi imkanlarımız ile yapıyoruz.  DSİ bizlere yardımcı olsaydı ve biz bu kuyularımızı DSİ ile yeniletmiş olsaydık elektrik borcumuzu rahatlıkla öderdik. Bu duruma da düşmezdik. Defalarca görüştük, ödenek yok diyorlar. Artık DSİ’de bakım ve onarım yapmıyormuş. Elektrik direklerimiz tarlaya düşmüş, elektrik kurumu gelip direkleri bile kaldırmıyor” şeklinde ifade etti.