BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü toplantı salonunda 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununda yapılan değişiklik konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplantıya; Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Hacı Paşa TUĞYAN, İl ve İlçe Müdürlüklerinde görevli teknik personel ile Keban, Pertek Asayiş Bot Komutanlıkları ve jandarma personeli katıldı.

 Konu hakkında bilgi veren Şube Müdürü TUĞYAN; "  Su ürünleri kaynaklarımızın korunması,  daha etkin ve sürdürülebilir işletilmesi ve kontrolüne dair hususları ihtiva eden 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu 1971 yılından bugüne kadar yürürlükte bulunmaktadır. Ancak günümüzde gelişen teknolojik imkânlar ve sektörün ihtiyaçları göz önünde bulundurulduğunda 1380 sayılı Su Ürünleri Kanun'un günümüz koşullarına uyumlu hale getirilmesi ihtiyacı oluşmuştur. Bu amaçla hazırlanan, başta balıklar olmak üzere, doğal su kaynaklarımız ve tüm sucul canlıların korunması için yaptırım ve caydırıcılığı sağlayacak yürütme ve yürürlük maddelerindeki değişiklik teklifi 6 Kasım 2019 tarihinde TBMM Genel Kurulunda Kabul edilmiş olup, 22 Kasım 2019 tarihinde Resmi Gazete' de yayımlanarak yasalaşmıştır" dedi.

Hacı Paşa Tuğyan, yeni düzenleme ile çevreye duyarlı sürdürülebilir bir avcılık ve yetiştiricilik faaliyeti yürüterek, kurallara uyan balıkçıların  haklarının korunması ve yasa dışı su ürünleri avcılığının caydırılması sağlanarak, kanunun etkin bir biçimde kullanılmasının sağlanacağını söyledi.