BİK ŞUBE MÜDÜRÜ MURAT YÜREKLİ'DEN ELAZIĞ VALİSİ MURAT ZORLUOĞLU'NA PLAKET

Ömer Enes YILAR/Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Basın İlan Kurumu'nu ziyaret etti

BİK ŞUBE MÜDÜRÜ MURAT YÜREKLİ'DEN ELAZIĞ VALİSİ MURAT ZORLUOĞLU'NA PLAKET
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ömer Enes YILAR/Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Basın İlan Kurumu’nu ziyaret etti. Ziyareti sırasında Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Murat Yürekli ve yerel gazete sahipleriyle bir araya gelen Zorluoğlu, ortak gayret ve işbirliğiyle yerel basını en iyi noktaya taşıyacaklarını ifade etti.

 

ORANSAL OLARAK EN FAZLA WEB İLANI YÜKLEYEN ŞEHİR ELAZIĞ

İLANBİS hakkında bilgiler veren Murat Yürekli ; ”Bizim kurumumuz da ilanları alırken web üzerinden yani elektronik ortamdan ilanları almaya başladı. Bu sistem 2015 yılı Ocak ayından itibaren başladı. Pilot il olarak Elazığ seçilmişti. Şu an itibariyle 41 şube arasında oransal olarak internet üzerinden en fazla ilan yükleyen kurum Elazığ’da. Neredeyse tüm kurumlarımızdan internet üzerinden ilan almaktayız. Bu sistem İLANBİS dediğimiz bir sistem. Bu da çok büyük bir başarı… Genel müdürümüzün de bu konudaki teşvikleriyle birlikte Elazığ’da 2015 yılı içerisinde elektronik ortamda en fazla ilan yükleyen yaklaşık 68 kullanıcıdan 3 kurumumuz ciddi anlamda yerel basına katkı sunmuş oldu. Bunlardan biri olan İl Özel İdaresi, 2015 yılında 132 resmi ilanı web üzerinden yükleyerek yerel gazetelerimize önemli bir girdi sağlamasına neden oldu” dedi.

“YEREL GAZETELERİMİZ HEM MÜNDERECAT AÇISINDAN HEM DE TASARIM AÇISINDAN İYİ BİR KONUMA GELDİ”

Yerel gazetelerin güç birliği oluşturmasının ardından olumlu değişiklikler yaşadığının altını çizen Yürekli; ”Malumunuz olduğu üzere BİK,1961 yılında kuruldu ancak Elazığ’a 2015 yılında geldi ve yarın tam bir yılımızı dolduracağız. Bu süre zarfında tabi yerel gazetelerimiz de geçmişten aldığı kültürel dinamikle her zaman canlı olarak kaldı ve çok sayıdaydı. Ancak gazetelerimizin bir araya gelerek kendi aralarında bir güç birliği oluşturması hem içerik açısından hem teknik açıdan daha güçlü bir yapıya kavuşmalarını sağladı. Şu anda da dört gazetemiz, gerek münderecat aç ısından gerekse tasarım açısından hakikaten kaliteli bir konuma gelmiş durumda. İnşdigerah sizlerin de desteğiyle daha da güçlü bir yapıya kavuşacaklar. Ben kendilerine de bu birleşmeden hemen sonra dönüşümü hızlı bir şekilde yaptıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

“ÖVGÜ BEKLEMİYORUZ BEKLENTİMİZ HAKKANİYETLİ BİR ELEŞTİRİDİR”

Geçtiğimiz günlerde Elazığ’da uzun yıllar konuşulan gazetelerin birleşmesi hem görsel açıdan hem içerik açısından daha kaliteli gazete çıkarmak için büyük bir fırsattı. Bu birleşme projesini kısa süre içerisinde hayata geçirdiniz. Tabi bunda sizinle birlikte gazete sahiplerimizin çok önemli bir payı var. Elâzığ’da insanlar bir araya gelememekten ortak iş yapamamaktan şikâyetçiler ama basın alanında bu başarılmış görünüyor. Bende yerel basını takip ediyorum her sabah okuyorum. Hem içerik olarak kalitesini gördüm ve görsel olarak da yavaş yavaş düzelmeye başladı. Hepinizi tebrik ediyorum. İnşdigerah ileriki zamanlarda daha da güçlenir. Birçok meseleyi sorunu yerel basından rahatlıkla takip edebiliyoruz görebiliyoruz.  Zaman zaman basınımızın uyarıları ve eleştirileri oluyor onları dikkatlice takip ediyoruz ve kurumlarımıza tadigeruk eden kısımları da talimatlandırmak suretiyle gidermeye çalışıyoruz. Bizim basından beklentimiz doğru haberdir ve hakkaniyetli bir eleştiridir. Basından övgü beklemiyoruz daha ziyade eleştiri bekliyoruz. Ancak bazen bu eleştiri sınırları aşılabiliyor. Herkesin Eleştirileri mümkün mertebe anlayışla karşılaması gerekir. Çünkü basının doğası gereği eleştirel bir bakış açısıyla meselelere bakması gerekir. Diğer taraftan da vatandaşımızın olayları haberleri  doğru ve güncel bir şekilde takip etmesine imkan sağlayacak bir yayın politikası benimsemesi gerekiyor. Elazığ’da şu ana kadar benim yerel basınla ilgili kanaatim olumludur. Bir sorun görmüyorum. Tabi içerik olarak biraz zenginleştirilmesi gerekmektedir. Birbirine çok benzememesi gerekir. Özellikle köşe yazarları bakımından biraz daha güçlendirilmesi gerektiğini değerlendiriyorum. Ama yerel haberleri çoğunlukla güncel olarak Elâzığ basınından takip edebiliyoruz. Tabi hey şeyin daha iyisi var inşdigerah bizim yerel gazetelerimiz önümüzdeki dönemde hepimizin ortak gayreti ve işbirliğiyle daha iyi bir noktaya gelir.

Daha sonra Murat Yürekli’den plaketini alan Elazığ Valisi Zorluoğlu, İl Özel İdaresi’nin her zaman basının yanında olacağını belirtti.