Beklenen Açıklama için Tarih Verildi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, 24 Nisan 2022 Pazar günü, ihale süreci ile ilgili açıklamalarda bulunacak.

Beklenen Açıklama için Tarih Verildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyert tarihinin en büyük maden rezerv sahalarından birini bünyesinde barındıran Maden ilçesin'deki saha ve Adıyaman'da bulunan bazı rezerv sahaları için dün beklenen ihale yapıldı.

2 milyar TL olan teminat miktarını yatıran Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi A.Ş. ve Port Madencilik A.Ş. firmaları ihaleye katılma hakkını elde etti. 
Gerçekleştirilen ihalede ilk artırımı Elazığ firması olan Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi A.Ş. firması yaptı ve 2.100.000.000 (2 milyar 100 milyon) TL teklifinde bulundu. 

Bu teklif üzerine kendi tekliflerini sunan Port Madencilik A.Ş. firması 2.205.000.000 (2 milyar 205 milyon) TL ile ihalenin sahibi oldu.

Ancak Elazığ TSO öncülüğünde kurulan Elazığ Girişim Grubu ihaleye katılmadı. Bu durum Elazığ'da merak konusu olurken beklenen açıklama için de tarih verildi.

Konuyla ilgili Pazar günü bir basın toplantısı düzenleyecek olan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, "21 Nisan 2022 tarihinde Elazığ Maden İlçemizdeki polimetal maden sahasının ihalesi gerçekleşmiş olup, konuya büyük bir duyarlılıkla en başından bugüne kadarki tüm süreçlerde hassasiyetle yaklaşan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ve öncülüğünü yaptığımız Elazığ Girişim Grubu adına 24 Nisan 2022 Pazar günü saat:11.00’da Elazığ TSO Meclis Toplantı Salonunda Basın Toplantısı gerçekleştireceğiz" dedi.