Beceremedik, Anket Yapalım!

Cumhur İttifakı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adaylığını açıklarken, 6'lı masa etrafında toplanan liderlerin 'Cumhurbaşkanı adayı kim olacak?' sorusuna cevap bulamaması, ittifak içinde endişelere yol açtı.

Beceremedik, Anket Yapalım!

Aday belirleme konusunda seçmen üzerinde olumsuz imaj çizen 6'lı masa, bu sorunu çözebilmek için yeni bir çalışmaya başlıyor.

Ankara kulislerine göre, cumhurbaşkanı seçimi için birden fazla şirketle anket anlaşan  altı parti, şirketlerden sadece 6’lı masa liderlerine sunulmak üzere anket istedi.

Anketteki tek soru ise "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 6'lı masadan kim aday olursa tercih edersiniz?” şeklinde olacak.

Liderler için yapılacak anketlerle 6 partinin farklı zamanlarda yaptırdığı anketlerin karşılaştırılacağı ve buna göre bir yol haritası hazırlanacağı ifade ediliyor.

Beceremedik, Anket Yapalım!

Anlaşılan “Güldür Güldür Show”da yayınlanan 6’lı masa skeci oldukça işe yaramış. Masanın bir aday çıkartamadığı ve bu gidişle de çıkartamayacağı tezinin çok mükemmel işlendiği skeçten sonra altılı masadan; “Biz aday belirleyemedik, toplanıp toplanıp dağıldık, en azından toplumun bu beklentisini halka anketle soralım, kim çıkarsa onu aday gösterelim” tezi çıkmış.

Ancak bu ankete sadece 6’lı masa etrafındaki liderlerin sorulması, Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu ve son günlerde ismi sıklıkla dile getirilen İlhan Kesici isimlerinin yer almaması, yarışın büyük oranda Kemal Kılıçdaroğlu lehine sonuçlanacağını ortaya koyuyor.

Kılıçdaroğlu, bu anketin sonucuna göre “Bakın halk da beni istiyor” derse ve daha çok oy alacağı anketlerle sabit olan isimleri ekarte ederse, İmamoğlu için çalışan Akşener üzülür mü  bilmiyoruz. 

Bildiğimiz tek şey, çoktan değil, tekten seçmeli anketten Kılıçdaroğlu çıkar ve diğer liderler de cumhurbaşkanı yardımcılığı göreviyle “herkes mutlu, memnun” olarak yollarına devam ederler. Ancak bu mutluluk 40 gün sürmez bilginiz olsun…