Baskın Seçim Mi?

Her ne kadar yeni seçim yasasının TBMM'den geçmesiyle birlikte erken seçim tartışmaları rafa kalkmış gibi gözükse de baskın bir seçim her zaman gündemde oldu.

Baskın Seçim Mi?

Baskın seçim konusu, birçok siyasiler arasında Whatsapp gruplarında geçen konuşmalara da yansıdı.
Ankara kulislerini iyi koklayan bir siyasinin paylaşımında şu görüşlere yer verilmiş:
 “Bir günde Meclis Anayasa Komisyonu’ndan, bir günde de Genel Kurul’dan geçen yeni seçim kanunu ile ilgili her gün yeni iddialar gündeme geliyor. Devlet eski Bakanı avukat Önay Alpago Whatsapp grubunda paylaşmış. Bir siyasetçi dostum bana da gönderdi. Bilinmesi gerekir diye aktarıyorum;

Çok kısa bir süre içinde baskın seçim olabilir.Zira:
1- Yasalardaki değişiklikler için neden bu kadar acele etmişler ve sabaha kadar çalışarak Meclis’ten geçirmişlerdir?
2– En tehlikeli madde olan seçim kurulları ile ilgili değişiklik, kabulünden itibaren 3 ay sonra yürürlüğe girebilecektir.
3-YSK, üst üste ihaleler yapmaktadır. Oy verme kabinleri, seçim kırtasiye malzemeleri, oy pusulaları ve zarfları ile ilgili ihale işlemleri tamamlanmaktadır.
4- 3600 ek gösterge ve yakın tarihte EYT’liler konuları ele alınacaktır.
5- CB, dış politikadaki-tartışılır olsa bile-popülaritesini kullanmak fırsatını kaçırmak istemeyecektir.
6- Her geçen gün ekonomi daha da kötüye gidecektir.
Bu tabloya baktığımız zaman bence baskın seçim ihtimali yüksektir.
Millet İttifakı’nı bir yıl sonra seçim yapılacak sözleriyle, hazırlıksız yakalamak istiyor olabilirler, çok dikkatli olmalıyız.”

Ankara kulislerini yoklayan ve sonuçta neden “baskın seçim” olacağını maddeler halinde ortaya koyan siyasetçiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, dış politikada ortaya koyduğu başarıları da arkasına alıp Millet İttifakı’nı hazırlıksız yakalayıp baskın bir seçime gidecek.
Bu ihtimal var mı ya da mümkün mü bilinmez. Ancak ekonomideki gidişata bakılırsa şartların daha da ağırlaşacağına ve sorunların artacağına dair ciddi emareler yok değil.

3600, EYT, asgari ücretlilere temmuz zammı, memur ve emekliye ek zam, çiftçi, esnaf ve sanayicilere verilen destekler sanki bir baskın seçim havasını içinde barındırıyor ama tüm bu iddialara rağmen, Türkiye’nin gündeminde ve ufukta  bir baskın seçim gözükmüyor.