BAŞKAN YILDIRIM: 'BAZI MECLİS ÜYELERİMİZ KENDİ MENFAATLERİ DOĞRULTUSUNDA HAREKET EDİYOR'

Palu Belediye Başkanı Bekir Yıldırım sosyal medya hesabından açıklama yaparak, 'Meclis Üyeleri arasından başkanlığa seçilmem diğer Meclis Üyelerimiz tarafından hala hazmedilememiştir' dedi.

BAŞKAN YILDIRIM: 'BAZI MECLİS ÜYELERİMİZ KENDİ MENFAATLERİ DOĞRULTUSUNDA HAREKET EDİYOR'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2019 yerel seçimlerinde Efraim Ünalan’ın Palu Belediye Başkanlığı görevi düşürülünce meclis üyeleri arasında yapılan seçimlerde Palu Belediye Başkanlığı’na Bekir Yıldırım seçilmişti.

Palu Belediye Başkanı Bekir Yıldırım, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada belediye başkanı seçilmesinin hale hazmedilemediğini belirtilerek kendisiyle ilgili yapılan iddialara tek tek cevap verdi.

 

HALKIMIZA VERDİĞİMİZ SÖZLER DOĞRULTUSUNDA ÇALIŞMALARIMIZ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Efrayim Ünalan ile birlikte hiçbir menfaat gözetmeden çalıştıklarını belirten Başkan Bekir Yıldırım, “Şeffaf Belediyecilik ve bu yolda halkımıza verdiğimiz sözler doğrultusunda çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.31 Mart 2019 seçimlerinde seçildikten sonra hukuki sürecinden dolayı Belediye Başkanlığı mazbatası iptal edilen Efrayim Ünalan’ın yerine yapılan seçim sonucunda Meclis Üyeleri arasından başkanlığa seçilmem diğer Meclis Üyelerimiz tarafından hala hazmedilememiştir. Başkanlığa başladığım ilk günden itibaren Milletvekilimiz Zülfü Demirbağ ve yaşadığı onca olumsuzluğa rağmen hiçbir menfaat gözetmeden maddi manevi kendini feda eden ve her zaman yanımızda olan eski belediye başkanımız Efrayim Ünalan ile birlikte hizmet için valiliğimizden, il müdürlüklerimizden ve hayırsever Palulu iş adamlarımızdan aldığımız desteklerle zaten borç batağında olan belediye bütçemizi daha fazla yıpratmadan hizmetleri sürdürmeye çalıştık” dedi.

 

DESTEK OLANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Yıldırım, kendisine destek olanlara teşekkür ederek, “Bu zor çalışmalarda yanımda olan adeta gönüllü bir belediye işçisi gibi çalışan Efrayim Ünalan Başkanıma, İlimiz Sayın Milletvekili Zülfü Demirbağ’a, İl Genel Meclis Üyemiz Ali Karabulut’a bazıları gibi kendi menfaatleri için değil Palu’nun menfaatleri için hareket eden AK Parti Belediye Meclis Üyelerimiz Eşref Özdemir ve Ahmet Şekerci kardeşlerime Teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

BAZI MECLİS ÜYELERİMİZ İLÇEMİZİN MENFAATLERİNİ GÖZETMEK YERİNE KENDİ MENFAATLERİ DOĞRULTUSUNDA HAREKET EDİYOR

Meclis üyelerinin daimi encümenlik için muhalefet encümenleri ile anlaşıp kendilerini yarı yolda bıraktığını vurgulayan Başkan Yıldırım, “Görüyoruz ki bazı Meclis Üyelerimiz ilçemizin menfaatlerini gözetmek yerine kendi menfaatleri doğrultusunda hareket ediyor ve yanımızda değil de karşımızda yer alıyorlar. Bugüne kadar yaptığımız meclis ve encümen toplantılarında bizler yaptığımız ve yapacağımız hizmetleri konuşmayı planlarken onlar personellerimin aldığı maaş ve gerekse kendi adamlarını işe sokmam konularını açtılar yani anlayacağınız hep kendi menfaatlerini düşündüler ve yapacağımız hizmetleri aksatmaya çalıştılar. Belediyeyi temsilen göreve başlayan amirlere, düğün yapan vatandaşlarımıza çiçek hayırlı olsun çiçeği göndermem, Belediyemizi ziyarete gelen Milletvekili, Vali, Basın Mensupları, Genel Müdürler ve hizmet için gelen diğer misafirlere yapılan ikramlar sorun olmuştur. Böylesine basit gerekçelereler ile Faaliyet Raporu ret edilmiştir. Efraim ÜNALAN bizim kardeşimizdir ve seçimde 2700 oy alarak seçimi kazanmıştı. Vatandaşlarımızın kendisinden beklentileri ve hizmet isteği dolayısıyla yanımızda yer almıştır. Diğer Meclis Üyelerimiz daimi encümenlik için muhalefet encümenleri ile anlaşıp bizi yarı yolda bırakmıştır” şeklinde konuştu.

 

“BU DURUM HAZIMSIZLIKLARININ EN BÜYÜK GÖSTERGESİDİR”

Başkan Yıldırım, “08.07.2020 tarihinde yapılan Meclis toplantısında 2019 Yılı Faaliyet Raporunda ellerinde hiçbir haklı gerekçe bulunmamasına rağmen 7 red oyu vermişlerdir. Bu durum hazımsızlıklarının en büyük göstergesidir. İlçemize gelecek olan en büyük hizmet Arıtma Tesisi Projesi yapılan Meclis Toplantısında 2 kez ret edilmiş 2 kez ertelenmiştir. Madem Encümenler bu kadar hakkı gözettiğini söylüyorlar kendilerinden bundan sonraki Meclis toplantılarının basına ve halka açık bir şekilde yapılmasını talep ediyorum. Velhasıl Kelam Kim karşımızda durursa dursun siz değerli Palulu Hemşehrilerim yanımızda olduktan sonra Allah’ın İzni İle Hizmetlerimize Devam edeceğiz. Hepinizi Saygı Ve Sevgi ile Selamlıyorum. Belediyemizin kapısı her zaman siz değerli kardeşlerimize açıktır. Harcadığımız her kuruşun hesabı faturalarda bellidir. İsteyen herkes gelip çayımızı içebilir muhasebe müdürümüz yazı işleri müdürümüz ve komisyondaki arkadaşlarımızla birlikte faturaları inceleyebilirsiniz. Bizim Anlımız Ak Davamız Haktır Davası Hak Olanın Yardımcı Allah’tır. Rabbime Binlerce Şükür ki bugüne kadar boğazımdan tek haram lokma geçirmedi geçirmeyi de nasip etmesin” dedi.