Başkan Uymaz:'Devletin varlığı ve bağımsızlığından yanayız'

Erol KARA/ Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Fikret Uymaz,Hakimiyet Gazetesine önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Uymaz:'Devletin varlığı ve bağımsızlığından yanayız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Fikret Uymaz, Türkiye’nin şu an ciddi bir sıkıntı ile karşı karşıya olduğunu belirterek,“ Milli seferberlik ilan edilip partilerinde horoz dövüşünü bir tarafa bırakması gerektiğini” söyledi.

Uymaz,” Türkiye beka problemi ile karşı karşıyadır. Bu beka meselesi sadece seçimlerde oy kazanmak için istismar edilmemeli. Bütün siyasi partiler bu konuda kendi üzerine düşen görevleri yapmalıdır.” dedi.

ESKİ BAŞBAKAN DAVUTOĞLU, DEVLET GELENEĞİNE UYGUN OLMAYAN AÇIKLAMALAR YAPIYOR

Eski Başbakan Davutoğlu’nun devlet geleneğine uygun olmayan açıklamalar yapmasını anlamlı bulmadığını söyleyen Uymaz,“Bu açıklamalar şahsi istikbal gayesi ile yapılıyor. Bu yapılanları doğru bulmuyoruz. Bunlar zamanında söylenmeliydi. Söylenmesi gereken yerlerde söylenmeliydi bugün bunların ifşa edilmesinin hiçbir anlamı yok diye konuştu.

ŞAHSİ İKBAL İÇİN SÖYLENEN CÜMLELER BUNLAR

Yeniden Refah Partisi Elazığ il Başkanı Fikret Uymaz, “Keşke hatalar yapılırken, zamanında bu yanlışları görüp müdahale etseydi, Türkiye bugün belki ateş çemberinin içinde olmayacaktı. Şahsi ikbal için söylenen cümleler bunlar.” dedi.

DEVLET CİDDİ TEDBİRLER ALMALI

Türkiye’ye yerleştirilen Suriyeliler konusunda  Sevrin gerçekleştirilmesi için bir yerleştirilme planı olarak gördüklerini söyleyen Uymaz,” Türkiye de 5 Milyon Suriyeli var. Bunlar savaş ortamından kaçarak gelmiştir ancak bu durum dış güçler tarafından yapılmış ve bilinçli olarak yerleştirilmişlerdir. Bilinçli provokasyonlara da açık olacaktır. Durum çok ciddidir belki  de hiç olmadığı kadar bu milletin hiçbir zaman karşılaşmadığı ciddi bir durumdur. Milletimiz istiklal harbinde egemen güçlere karşı durmuş ve başarı ile çıkmıştır.Bugün de aynı şuur ve bilinçle azız milletimizin bunun farkında olması lazım. Bu milletin kaderini yine bu milletin azim ve kararlığı kurtaracaktır. Milletin gerçek anlamda bilgilendirilmeli lazım ve devletin ciddi tedbirler alması lazım. “ dedi.

MİLLİ SEFERBERLİK İLAN EDİLMELİ

Keşke Erbakan hocanın 40 yıldır yaptığı uyarıları dikkate alsalardı diyen Yeniden Refah Partisi Elazığ il Başkanı Fikret Uymaz, “Mesele ciddidir .Güvenlik konusunda gerekli tedbirleri almak devletin yetkili organlarına düşüyor” dedi.

KÜFÜR TEK MİLLETTİR, BİZ BU PENCEREDEN BAKIYORUZ

Uymaz,” Bu milletin varlığı yer yüzündeki adaletin devamı için şarttır. Bu millet geçmişte yeryüzünde adaleti hakim kılması için dünyada azim ve gayret göstermiş kendini feda etmiştir. Resme büyük olarak bakılsın gerçek hedefin ne olduğunu açık seçik görülsün ne ABD’ye ne Rusya’ya asla güvenilmesin. Küfür tek millettir, biz bu pencereden bakıyoruz. Acil olarak güvenlik sorununun ortadan kaldırılması için acilen Milli seferberlik ilan edilmesi lazım.Partiler arası horoz dövüşü bırakılması bu küçük hesaplar bir tarafa itilip gerçek problemler ortadadır.” dedi.

BİZ YENİDEN REFAH PARTİSİ OLARAK DEVLETİN VARLIĞI VE BAĞIMSIZLIĞINDAN YANAYIZ

Uymaz,“Türkiye beka problemi ile karşı karşıyadır. Bu beka meselesi sadece seçimlerde oy kazanmak için istismar edilmemeli. Bütün siyasi partiler bu konuda kendi üzerine düşen görevleri yapmalıdır. Biz yeniden Refah Partisi olarak devletin varlığı ve bağımsızlığından yanayız.Bu konuda her türlü gayreti göstereceğimize kimsenin şüphesi olmasın. Milli görüşün feraseti ortadadır.” diye konuştu.