Başkan Kavaklı: 'Festivaller Halkın Kültür ve Maneviyatına Aykırı Olmamalı'

HÜDA PAR İl Başkanı Yasin Kavaklı, 15. Elâzığ Orcik Festivali ve Bağ Bozumu Şenliklerin düzenleneceği hatırlatarak bu ve benzeri festivallerde halkın örf ve adetlerinin göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguladı.

Başkan Kavaklı: 'Festivaller Halkın Kültür ve Maneviyatına Aykırı Olmamalı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ'da 14-15 Ekim tarihleri arasında 15. Elazığ Orcik Festivali ve Bağ Bozumu Şenlikleri merkeze bağlı Sün ve Kıraç köylerinde düzenlenecek.

Son zamanlarda yapılan festivallerin kültür, örf, adet ve maneviyata ters yapıldığını belirten HÜDA PAR İl Başkanı Yasin Kavaklı, Orcik Festivali başta olmak üzere kentte düzenlenmek istenen festivallerde de buna dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Elazığ'da 10-11-12 Eylül tarihlerinde de 3. Salçalı Köfte Festivali'nin halkın inanç, örf ve geleneklerine uygun yapılmadığını belirten Kavaklı, "Maalesef festivaller bazen amacın dışına çıkartılarak saptırılıyor. Amacı şehrimiz ile özdeşleşmiş ‘salçalı köfte’ kültürümüzü geleceğe aktarmak, tanıtımını yapmak ve ekonomide canlılığı artırmak olan 3. Salçalı Köfte Festivali Covid-19 salgının tırmanışta olduğu süreçte izdiham denilecek bir kalabalık ile organize edilerek halk sağlığının ve salgın kurallarının dikkate alınmaması ve ayrıca yapılan konserlerde şehrin sanatçıları yerine kültürümüzde yeri olmayan pop müzik sanatçılarının davet edilmesi festivali amacının dışına taşırmış ve saptırmıştı." dedi.

Kavaklı, "Kültür ve değerlerimizi tanıtırken yozlaştırmaktan ve dejenerasyondan muhafaza ederek şehrin kültürüne yaraşır doğru yöntemler ve doğru insanlar ile tanıtmak ayrı bir kazanım olacaktır. Festivaller amacının dışına çıkartılmamalı, halkın maddi ve manevi değerlerini birlikte tanıtmalı ve korumalıdır." ifadelerini kullandı.

14-15 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 15. Elazığ Orcik Festivali ve Bağ Bozumu Şenlikleri de değinen Kavaklı, "Yapılacak olan şenliklerin halkımızın inanç, örf ve gelenekleri ile uyum içinde yapılması, israftan kaçınılması için gerekli hassasiyetin gösterilmesini ve 3. Salçalı Köfte Festivali’nde yaşanan olumsuzlukların bu festivalde de yaşanmamasını ümit ve temenni ediyoruz. 15. Elazığ Orcik Festivali ve Bağ Bozumu Şenlikleri’nin şehrimize ve halkımıza hayır ve bereket getirmesini temenni ediyoruz." dedi.