Başkan Gül'den Hac ve Umre'ye Gidecek Vatandaşlara Uyarı 

TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) Harput Bölge Temsil Kurulu Başkanı İbrahim Gül, hac ve umre yapacak vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı.

Başkan Gül'den Hac ve Umre'ye Gidecek Vatandaşlara Uyarı 

Gül, 27 Şubat 2020'den bu yana Covid-19 nedeniyle Türkiye'den Suudi Arabistan'a hac ve umre uçuşları yapılamadığını, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Suudi Arabistan'ın Türkiye'den hac ve umreci kabul edileceğini açıklaması üzerine seyahat acentelerinde heyecan yaşandığını ifade etti.

Acentaların, Suudi Arabistan'ın Türkiye'yi Kovid-19 kırmızı listesinden çıkararak hac ve umre ziyaretlerine açmasını memnuniyetle karşıladığını belirten Gül, ”Hacı ve umre adaylarımız 27 Şubat 2020'den bu yana Suudi Arabistan'a gitmek için gün sayıyorlardı” dedi.

Hac ve umre adaylarının dolandırıcılara karşı dikkatli olması gerektiğini ifade eden Gül, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Hac ve umre adaylarımıza bazı uyarılarda bulunmak istiyorum. Öncelikle vatandaşlarımız hac veya umreye başvuru yaparken ya diyanet işleri başkanlığına bağlı il müftülüklerinden ya da hac ve umre organizasyonu yapabilen TÜRSAB’a (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) bağlı acentalarımızdan başvurularını yapsınlar. Vatandaşlarımız, hac ve umre organizasyonu yapan kendini yetkili gibi tanıtan kaçak yapılan faaliyetlerden uzak dursunlar, dolandırıcılara fırsat vermesinler.Bu arada 2,5 yıldır dükkanları kapalı olan hac ve umre acentalarımıza bol kazançlar dilerim.”