Başkan Atlı Cumhurbaşkanı ile görüştü

Ömer Enes YILAR/Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.

Başkan Atlı Cumhurbaşkanı ile görüştü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, Keban'ın talepleri ve yapılması planlanan yatırımlar için ,Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Recep Tayyip Erdoğan ile Görüştü. Başkan Atlı görüşmeyle ilgili yaptığı açıklamada Keban'a 25 yataklı hastane sözü aldığını belirterek TOKİ konutlarından polis lojmanları yapımına, içme suyu ve arıtma tesislerinden okul yapımına kadar birçok önemli proje talebini Cumhurbaşkanına ilettiğini söyledi.

25 YATAKLI HASTANE

Keban Belediye Başkanı Atlı, görüşmede Keban'a yapılması planlanan 5 yataklı hastane için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sağlık Bakanı'nı hemen aradığını belirterek şu müjdeyi verdi:

"Bugün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ilçemizin talepleri ve yapılması planlanan yatırımlar için görüştüm. Cumhurbaşkanımızın siz değerli Kebanlı hemşehrilerime öncelikle Selamını iletmekle başlamak istiyorum.

İlçemiz için hazırlamış olduğum talep dosyasını Sayın Cumhurbaşkanımıza takdim ettim. Görüşme esnasında Cumhurbaşkanımız Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin KOCA ile bizzat telefon ile görüşerek ilçemize yapılacak olan 5 yataklı hastane 25 yataklı olarak yapılması konusunda talimat vermiştir. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Belediyemize Türkiye Belediyeler Birliği tarafından 1 adet itfaiye aracı hibesi Şubat ayı içerisinde yapılacaktır."

Talep dosyasında yer alan diğer konulara değinen Atlı, projeler hakkında şu bilgileri verdi:

 

TOKİ KONUTLARI

"İlçemizde yaşanan konut sıkıntılarının giderilmesi ve yaşanan göç olaylarının önüne geçilmesi için TOKİ tarafından Belediyemize ait taşınmazlar üzerine toplu konut yapımı."

 

POLİS LOJMANLARI VE İÇME SUYU PROJELERI

"İlçemizde yıkımı yapılan Polis Lojmanlarının yapılması.

İlçemize Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak olan içme suyu göleti ve paket arıtma tesisinin ihalesinin hızlandırılarak sonuçlandırılması"

 

ADLİYE BİNASI YAPIMI

"Keban Adliyesi, Hükümet Konağı ile aynı binada hizmet vermektedir. Şuan ihtiyaca cevap veremeyecek durumdadır. Maliye bakanlığı tarafından yeni adliye binası yapımı için yer tahsisi yapılmıştır. İlçemize yeni adliye binası için gerekli ödeneğin çıkarılması."

OKUL YAPIMI

"24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ’da meydana gelen 6.8’lik depremin ardından ilçemizde 1 okul ağır hasarlı olduğundan dolayı yıkımı gerçekleşmiştir. Yıkılan okulumuzun yerine yenisinin yapılması için Milli Eğitim Bakanlığından ödeneğin çıkarılması."

 

TURİZM PROJELERİ

"Fırat Nehri üzerinde yaz ve gezi turizminin sağlanması amacıyla gezi teknesi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından talep edilmiştir bu talebimizin yerine getirilmesi.

 Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından belediyemize tahsisi yapılan Meteoroloji alanının Kültür Merkezi Yapılması için Kültür ve Turizm Bakanlığından gerekli proje ödeneğinin verilmesi.

2017 Yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı teknik personelleri tarafından çizimi yapılan Fırat Sahil Projesinin yapımı için Tarım ve Orman Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğünden hibe desteğinin sağlanması.

İlçemizde bulunan doğa harikası Gümüşkaya Sarkıt Dikit Mağarasının Sağlık ve Gezi turizmine kazandırılması için Tarım ve Orman Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğünden hazırlanan projelerin hayata geçirilmesi."

 

KÖY YOLLARI

"Belediyemiz tarafından finanse edilen, 6 Köy ve 10 mezrayı ilçeye 25 Km kısaltacak olan 3,5 Km’lik Alternatif Zırkı Grup Köylerinin bağlantı yolunun İl Özel İdaresi tarafından tamamlanması konusu.

 

TALİMATLAR VERİLDİ

Başkan Atlı, açıklamasında son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın projelerin gerçekleşmsi için talimat verdiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: "Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından konularını içeren dosyalarımız hakkında bakanlıklara ve kurumlara bizzat hızlandırılması ve gerçekleştirilmesi için talimatlar verilmiştir. İnşallah bizler de bu konuların takipçisi olarak bu hizmetlerin ilçemize sunulmasını sağlayacağız."