Başkan Arslan Maden Süreci İle İlgili Güncel Bilgileri Açıkladı

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan: 'Maden Sahasının İlimize Kazandırılması İçin Tüm Süreçler Kararlılık İçinde Yürütülüyor.'

Başkan Arslan Maden Süreci İle İlgili Güncel Bilgileri Açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Maden ilçesindeki maden sahasının Elazığ iş insanları tarafından işletilmesiyle ilgili olarak bugüne kadar yapılan çalışmalar, devam eden süreç, ihale öncesi atılan adımlar, ihale sonrası için alınacak aksiyonlar, Elazığ Girişim Grubunda yer almak için ön talepte bulunanların hakları ve yasal süreçlerle ilgili olarak Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, tüm merak edilenlerle ilgili önemli bilgiler vererek, 04 Nisan 2022 tarihinde yapılacak olan ihale öncesi ön talepte bulunanların da katılımı ile geniş kapsamlı basın toplantısı yapacaklarını açıkladı…

Elazığ TSO ve İlimizin en büyük ortak girişim hareketi…
Elazığ TSO Başkanı Arslan, 1884 yılında kurulan ve ülkemizin en eski Odalarından biri olan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarihinde ve Elazığ tarihinde bu büyüklükte yatırım için ortak bir girişim olmadığına dikkat çekerek, “İlimiz, Maden İlçemizdeki maden sahası ihalesi için başlatmış olduğumuz tüm süreç yönetimine tüm halkımızın vermiş olduğunuz desteklerden dolayı müteşekkir olduğumuzu öncelikli ifade etmek isterim. Elazığ, birlik ve beraberliğinin çok güzel bir örneğine tarih tanıklık etti. 

Akademisyeninden doktoruna, çiftçisinden esnafına, büyük sanayi kuruluşundan küçük işletmecisine, emeklisinden memuruna, sanatçısından işçisine toplumu oluşturan tüm kesimler bu oluşumda yer almak için müracaatta bulundu. Bu şehrimizin geleceği açısından çok değerli olmuştur. Tarihimizin en büyük ortak girişim hareketi şehrin gelecek hedefi açısından da tarihi bir duruş niteliğindedir.”

Elazığ insanı kendi değerini işleme iradesi gösteriyor…
Başkan Arslan Elazığ Girişim Grubunda yer almak için toplumun tüm kesimlerinin ortaya koyduğu iradenin iyi okunması gerektiğini belirterek “ Bu şehrin insanı kendi kaynağını işleyerek şehrin müreffeh bir geleceğe taşımak için ortak bir paydada buluşmuştur. Bunun iyi okunması gerekiyor. Toplumu oluşturan tüm kesimler Elazığ Girişim Grubu içinde yer alarak kendi topraklarındaki bu zenginliği ilin geleceği için işlemek istiyor. Maden sahasından doğacak tüm katma değerin bu şehirde kalması iradesi var. Bu çok önemlidir. Elazığ Girişim Grubu olarak biz sürece öncülük etmekteyiz. Hem Odamızın kuruluş kanunu ve görevlerinin bir parçasını yerine getiriyor hem de 2018 yılında ilan etmiş olduğumuz gibi bu şehrin tüm kaynaklarının ilimizin sosyo-ekonomik ve kültürel kalkınma ve gelişmesine kanalize etme taahhüdümüzü gerçekleştiriyoruz.”

Süreci çok yönlü olarak yönetmenin gayretindeyiz…
Arslan, maden sahasıyla ilgili sürecin ilk günden beri çok yönlü olarak sürdürüldüğünün altını çizerek, “Bugün geldiğimiz noktada Elazığ’ın bu gücünün en akılcı ve en verimli şekilde yönetilebilmesi için başta hukuka uygunluk ve mali olarak yönetilebilirlik olmak üzere birçok anlamda danışmanlıklar alarak süreci planlayıp icra ediyoruz. Yani süreç sadece bir ihaleye hazırlık süreci değil. Bir yandan mevcut ihale şartlarının değiştirilmesi, diğer yandan Elazığ kamuoyunun ortaya koyduğu irade doğrultusunda çok ortaklı bir girişimin yasal zemine oturtulması diğer yandan hukuki süreçlerin yönetilmesi ve nihayetinde tarihi belli olan bir ihaleye mutlak suretle katılma azmi söz konusu. Tüm bu süreçler profesyonel destekler alınmak suretiyle yasalar ve kanunun öngördüğü mevzuatlar çerçevesinde yürütülmektedir.”

Beklentilerimizi devletimizin zirvesine taşıdık…
Başkan Arslan konuyu devletin zirvesine taşıyarak taleplerini bildirdiklerini belirterek, “Bu oluşumumuzun varlığını bildirmek ve ihale ile ilgili öngörülerimizi iletmek üzere Sayın Cumhurbaşkanımızdan randevu talep ederek konuyla ilgili hazırlamış olduğumuz taleplerimizi içeren dosyamızı takdim ettik. Ayrıca hükümetimizin ve devletimizin en üst kademeleri ile bir çok görüşme gerçekleştirerek lobi faaliyetlerimizi yürütmeye devam ediyoruz. Öncelikli beklentimiz ihale şartlarının değiştirilerek rekabet ortamının oluşturulması ve devletimizin zarara etmeden kamu menfaatinin önceliklendirilmesidir.”

Elazığ Girişim Grubu, İhale Süreci, Teminat Mektubu ve Payların Ödenmesi…
04 Nisan 2022 tarihinde yapılacak olan ihale için yapılan hazırlıklar ve Elazığ Girişim Grubu’nun yasal statüsü hakkında kamuoyunun merakla beklediği bir çok soruyu cevaplandıran Başkan Arslan, “İhalenin öngördüğümüz süreden daha önce yapılması hazırlanma noktasında rahat hareket edebilmemize fırsat vermese de süreci tüm kamuoyumuzun ve ön talepte bulunanların desteği ile bu noktalara taşıdık.

Elazığ Girişim Grubunun büyüklüğü, istek ve azmi süreçte bizlere hem güç hem de moral verirken ihalenin büyüklüğünü gözönüne alarak bilgi ve sermaye birikimleriyle Ülkemizin büyük firmalarını da yanımıza alarak ihaleye girebilecek aşamaya ulaşmış durumdayız.

Elazığ Girişim Grubunun kendi içinde bir güç olması, birlik ve dayanışma içinde, iş ve anlaşma zeminlerini özgürce ve güven içinde yürütmesi gerekmektedir.

Hukukun uygun şekilde ve mali imkanların elverdiği ölçüde Elazığ Girişim Grubunun pay sahiplerinin haklarını korumak bizlerin ana hedefidir. Sermaye ve yönetim oluşumu da bu ana hedef üzerinde gerçekleştirilmiştir.

İhaleye, ihalenin gerektirdiği mali büyüklüğü ve gereklilikleri karşılayacak büyük firmalarla ortaklık kurarak girme kararı almış bulunmaktayız. Çok ortaklı yapıların oluşum süreçlerindeki yasal gerekler ve ayrıca konu özelinde tek bir saha özelleştirmesine katılma amacıyla hareket edilmesi bu kararı almamızda etkin olmuştur.

Elazığ Girişim Grubunun büyüklüğü ve olabilecek sermaye yapısı 20 Mart 2022 saat 24.00’a kadar aldığımız Ön Talepler doğrultusunda belirginleşmiştir.

Şu ana kadar katılımını bildiren her bir başvuru sahibinin talepleri kayıt altında olup, yasal süreçlerin gereklerine uygun olarak bunlar öncelikli olarak korunacaktır. 

İhale için ihtiyaç duyulan Teminat Mektubu bu süreçte ortaklarımız tarafından temin edilecek ve Ön Talep sahiplerinden bu süreçte bir bedel talebinde bulunulmayacaktır.

İhaleye kuracağımız şirket marifetiyle girecek, ihalenin kazanılması halinde ise sermaye ödememizi Elazığ Girişim Grubundan hisse satın alarak gerçekleştirip şirketim resmi pay sahipleri olma statüsünü tüm Ön Talep başvurularına kazandıracağız.

Bu yöntemdeki amacımız uzama ihtimali olan süreçlerden talepte bulunan vatandaşlarımızın madden ve manen olumsuz etkilenmemelerini sağlamaktır.

İhale ile ilgili tüm teknik ve hukuki çalışmaları profesyonel kadrolarımızla titizlikle yürütmeye devam etmekteyiz.”

Hedefimiz ilimizin haklarının korunması ve bu şehrin zenginleşmesidir… 
Başkan Arslan hedeflerinin hem şehrin hem de ülke menfaatlerinin korunması olduğuna vurgu yaparak, “Amacımız Elazığ’ımızın ve ülkemizin menfaatlerini koruyarak zenginleşmesine katkı sunmak olduğundan her platformda haklılığımızdan aldığımız güçle yolumuzda yürütmekteyiz. Bu süreçte tüm kamuoyunun tarihe not düşen destek, güven ve gücü en büyük moral kaynağımız olmuştur. Süreçle ilgili tüm gelişmeleri bugüne kadar olduğu gibi paylaşmaya devam edeceğiz. Şehrimiz açısından heyecan veren bir süreci yönetmekteyiz. Bizlerden beklentilerin farkındayız. Kararlık ve inançla çıktığımız yolun sonun aydınlık olduğuna inanıyoruz. İlimiz, ülkemiz ve tüm halkımız için sürecin hayırlı olmasını diliyoruz” değerlendirmelerinde bulundu.