Başkan Alan Gündemi Değerlendirdi

Başkan Alan Elazığ TSO Vali Murat Zorluoğlu Konferans Salonunda devam eden FETÖ/PDY davaları hususunda yaptığı değerlendirmede, 'Devletimizi yıkmaya ve demokrasiyi askıya almayı hedefley

Başkan Alan Gündemi Değerlendirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Alan Elazığ TSO Vali Murat Zorluoğlu Konferans Salonunda devam eden FETÖ/PDY davaları hususunda yaptığı değerlendirmede, “Devletimizi yıkmaya ve demokrasiyi askıya almayı hedefleyen 15 Temmuz hain darbe girişimine kalkışanların yargı önünde hesap verdiği FETÖ/PDY davalarının Elazığ’daki mahkemesi Odamız Vali Murat Zorluoğlu Konferans Salonunda devam etmektedir. Salonun kullanımıyla ilgili tasarruf İlimiz Cumhuriyet Savcılığından gelmiş olup, ülkemiz için çok önemli olan bu sürece elbette Oda olarak kayıtsız kalmamız söz konusu değildi. Davaların bir süre daha devam etmesi bekleniyor. Bu süreçte özellikle araçlarıyla Odamıza gelen üyelerimizin park sorunu ve üst araması yapılarak binaya girmeleri nedeniyle yaşamış oldukları sıkıntılar nedeniyle heldigerik istiyoruz. Bu bir süreçtir. İnşdigerah en kısa sürede sonuçlanacak ve normale döneceğiz. Biz Oda olarak hizmet ve çalışmalarımızda hiçbir sorun olmaksızın Üyelerimizin ve ilimizin hizmetinde olmaya devam ediyoruz” dedi.

 

CAZİBE MERKEZİ PROGRAMI İLE ÖNEMLİ YATIRIMLAR GELECEK

 

2017 yılı Ocak ayında yayınlanan ve Nisan-Mayıs döneminde başvuru süreci tamamlanan Cazibe Merkezleri Programına Elazığ’dan 330 firmanın yatırım yapmak amacıyla başvurduğunu ifade eden Başkan Alan, “Kalkınma Bakanlığı ve Kalkınma Bankası ile yapmış olduğumuz görüşmelerde sürecin devam ettiği ve müracaatların titizlikle ele alındığı ifade edilmekte. İçinde bulunduğumuz Temmuz ayı içerisinde bu yılın ilk dönemi için başarılı bulunan projelerin ilan edilmesini bekliyoruz. Bizim beklentimiz ilimizde bu dönem içerisinde 15-20 firmanın desteklenmesidir. Bu da en az 2500-3000 kişinin istihdamı anlamını gelmektedir. Elbette bu bir süreç. 10 yıl sürecek olan bu destekler bölgenin kalkınma ve gelişmesinin temelini teşkil edecektir. Firmaların bu anlamda moral bozukluğu yaşamamasını istiyorum. Çünkü bu yıl içerisinde ikinci teklif çağrısının da olması bekleniyor. Girişimcilerimizin tüm bu süreçleri takip ederek değerlendirmesi kendilerinin ve ilimizin yararına olacaktır. Talep makamı olan Odamız Cazibe Merkezleri programının hedeflenen amaca ulaşması noktasında beklentilerini ilgili tüm makamlara dosya olarak vermiştir. Bu süreçten ilimizin en yüksek oranda yararlanması hususunda siyasi iradenin önceliği bu şehre daha fazla yatırımcı kazandırmak olmalı ve programın tüm aşamalarını yakından takip ederek ilimiz aleyhine herhangi bir hak kaybına müsaade etmemeleridir.”

 

ZORLUOĞLU’NA TEŞEKKÜR, KALDIRIMA BAŞARILAR

 

Son Valiler Kararnamesiyle Van Valiliğine atanan Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu ve Elazığ Valiliğine atanan Çetin Oktay Kaldırım’a başarılar dileyen Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, “Sayın Valimiz Murat Zorluğolu ilimizde çok başarılı bir yöneticilik dönemi geçirmiş ve ilimize önemli katkılar sağlayarak ve toplumun tüm kesimleriyle yakın iletişim kurarak gönüllerde yer edinmiştir. Odamız ve Borsamız organizasyonunda düzenlemiş olduğumuz veda yemeğinde duygularımızı ifade ettik. Kendisi de Elazığ’a olan muhabbeti ve sevgisini yaptığı duygusal veda konuşmasında dile getirdi. Sayın Valimiz Zorluoğlu’ndan bizler razı idik  inşdigerah Rabbim de razı olur. Kendisine yeni görevinde bir kez daha başarılar diliyorum.Elazığ Valiliğine atanan Sayın Çetin Oktay Kaldırım’da kurumlarda önemli görevlerde bulunmuş ve özellikle Kalkınma Ajansı gibi proje odaklı bir kurumda yıllarca yöneticilik yaparak önemli bir deneyim ve birikimle ilimize gelmiştir. Kendisi sürekli sahada ve halkın içerisinde olacağını ifade ederek, önemli hizmetler yapacağı mesajını vermiştir. Genç, dinamik ve çalışma arzusu üst seviyede olan Sayın Valimizin biz Oda olarak her zaman yanında yer alarak çalışmalarına ve projelerine destek vermeye hazırız. Sayı Kaldırım’ın ilimizde çok başarılı bir hizmet dönemi geçireceğine inanıyor, kendisine bir kez daha hoş geldiniz diyor, başarı temennisinde bulunuyorum.”

 

TANITIM GÜNLERİNE İHTİYACIMIZ VAR

Bu yıl 5-8 Ekim tarihleri arasında Ankara’da yapılması planlanan 2. Elazığ Tanıtım Günleri çalışmalarını da değerlendiren Başkan Alan, “Konuyla ilgili son olarak Ankara Kültür ve Tanıtım Vakfı Başkanımız Sayın Mehmet Çağlar ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Ankara Elazığlılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarımızın bizleri ziyaretinde bir değerlendirme imkanımız oldu. Ankara’daki Vakıf ve Derneğimizin organizasyonunda ve İlimizde Valilik, Belediye, Elazığ TSO ile ilimizdeki STK ve kurumlar tarafından desteklenen tanıtım günlerine ilimizin gerçekten ihtiyacı var. Bu şehrin kalkınma ve gelişme noktasında çok önemli avantajları ve fırsatları bulunuyor. Özellikle Cazibe Merkezleri Programı kapsamında yer alan Elazığ, program kapsamındaki 23 il arasında sahip olduğu avantajlar bakımından dikkat çekiyor. Bu nedenle bizim ilimizin bu avantajlarını çok iyi anlatmamız ve tanıtmamız gerekiyor. Ankara, İstanbul ve Avrupa’nın üç ayrı ülkesinde Oda olarak işadamlarıyla buluştuk ve programı anlattık. Yine Anakara Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı ile Ankara Elazığlılar Kültür Derneğimizin organizasyonunda işadamları ile yapılan toplantılara katıldık. Ancak tüm bu çalışmalar hedeflenen başarı sadece başlangıç. İlimizin çok etkili bir şekilde her yönü ile tanıtılması ve bunun ülkemizin önde gelen şehirlerinde yapılması ve hatta Avrupa’ya taşınması gerekiyor.Bu nedenle biz 2. Ankara Elazığ Tanıtım Günlerini önemsiyoruz. Organizasyonu yapan Vakıf ve Dernek yöneticilerimize daha önce yapılan etkinliklerden dersler çıkarılarak daha etkin ve ilimize olumlu yansıyacak şekilde hazırlıklı olunması yönünde önerilerimiz oldu. Tv ekranlarında başka illerin yapılan tanıtım günlerinin çok etkili olduğunu gıpta ile izliyoruz. Bizim organizasyonumuzun da bu kalitede olması öncelikli beklentimizdir.”