Başkan Akın: 'Bu İş Bilmezliktir'

Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın, partisinin Arıcak İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen programa katıldı. Başkan Akın, Arıcak'taki vatandaşları dinlediğini ve ilçede MR cihazı ile diyaliz merkezi olmaması nedeniyle ciddi sorun yaşandığını belirterek duruma tepki gösterdi.

Başkan Akın: 'Bu İş Bilmezliktir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Programda açılış konuşmasını yapan Arıcak İlçe Başkanı Zülfü Çetintaş Arıcaklılara teşekkür etti ve duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ardından İl Başkanı Abdullah Akın vatandaşlara hitap edip sorularına cevap vererek devam etti.

Vatandaşlarla samimi bir havada geçen toplantıda çok önemli konular açıklığa kavuşturularak toplantı sonlandırıldı.

İl Başkanı Akın'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:


DERT EDİNEN YOK! 
Maalesef Arıcak ilçemizde çevre illere ulaşımı sağlayacak bağlantı yollarının hala yapılmadığını görüyoruz. Bu yolar 30-40km'lik yollar yirmi yılda neden yapılmadı!  Son derece basit bir işlem bağlantı yolları sağlamlaştırılıp yollar açılacak. İki üç aylık bir işlem ilçemizin ekonomik sosyal ve kültürel noktada gelişmesini sağlayacak bir adım ancak gelin görün ki bu işi dert edinen yok. Şimdi Elâzığ 'da kömürhan köprüsüne ihtiyaç var mıydı? Ama Arıcak gibi yerlerde Kömürhan köprüsüne harcanan iki milyar TL’lik kaynak aktarılsaydı belki bu bağlantı yolları gibi yüzlercesi yapılabilirdi.

BU AYMAZLIKTIR! İŞ BİLMEZLİKTİR
Az önce Hemşerilerimizden bilgi aldık ilçenin gençleri mevsimlik olarak turizm memleketlerine gidiyor, diğer zamanlar çaresiz bir şekilde oturuyor.  Az önce konuştuk yirmi yıl da bir tane milletvekili gelip burada bir fabrika bir atölye bir tesis yapalım diye, bir proje yapalım, demeyi geçin bir tane proje açıkladılar mı bana onu söyleyin? Bu aymazlıktır! 

Az önce halkımız iletti, İlçe de MR cihazının olmadığını, doktorlarının yetersiz olduğunu söylediler.  Diyaliz hastaları merkez deki hastanelere gidip geliyor, az önce sorduk ulaşım ücretleri Arıcak-Elâzığ arasında 50 TL gidip gelmesiyle 100 tl refakatçisiyle beraber 200 TL bu da ayda 1600TL eder. Yazık değil mi! Niçin bir diyaliz ünitesi getirilmiyor. Bize söylenen 16-17 kişi ilçede diyaliz hastası. Burası bir ilçe! burası bir belde, bir köy değil ki! Buraya bir diyaliz cihazı getirilmez mi? MR cihazı getirilmez mi? Kadın doğum uzmanı getirilmez mi? Bu nasıl bir aymazlık bu nasıl bir iş bilmezlik?