Başkan adayları ne vaat etti?

Elazığspor'da ertelenen Olağanüstü Genel Kurul sonrası eski yöneticiler ve başkan adayları açıklamalarda bulundular. Gerilimin zaman zaman arttığı konuşmalar esnasında, İrfan Yumakgil'in vaatlerine karşılık, Necati Erdem'in eski hesapları gündeme taşıması eleştiri aldı

Başkan adayları ne vaat etti?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Spor Toto 1. Lig’de yeni sezonun başlamasına sayılı günler kala bir çok takım transferi tamamlarken, Elazığspor henüz daha başkanını seçemedi. Çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen Olağanüstü Genel Kurul sonrası eski yöneticiler ve başkan adayları değerlendirmelerde bulundular. Tansiyonun zaman zaman yükseldiği konuşmalar esnasında, İrfan Yumakgil’in cebimden 3.5 Milyon TL transfer tahtasını açmak için para vereceğim sözü damgasını vurdu. Bir diğer başkan adayı Necati Erdem ise transfer dosyasını 2.5 Milyon TL’ye açabileceğini iddia ederek, kaynak sorularına “o benim problemim” cevabını verdi.

URHAN: “BU TAKIM KAPANIRSA NE OLACAK?”

Moderatörlüğünü Coşkun Kamaç’ın yaptığı genel kurulda ilk olarak eski başkanlardan Mustafa Urhan söz aldı. Elazığspor için yüz karası bir durumla karşı karşıya olduklarını belirten Urhan, “Geçen ay 200 olan delege sayısı bu kez 400’ü geçmiş, ortada 90 kişi var. Pazartesi bu takım kapanırsa ne olacak? Buraya gelip reklam olsun diye aday olmasınlar ikide bir. Elazığspor gerçekten çok kötü durumda. Elazığ Belediyesi geçen yıl inanılmaz katkıda bulundu. Biri çıkmış diyor benim belediyeye felan ihtiyacım yok. İşi yüklenecek babayiğit kimse hemen belli olsun. Bu sene ligde kalmak için bir takım yapmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

DİLEK – KARATAŞ GERGİNLİĞİ!

Elazığ Belediyesi Meclis Üyesi Osman Dilek’in; “Elazığspor’un paraya ihtiyacı var. Bu takımın kurtuluş reçetesi Elazığ Belediyesi’dir. 3 günlük yönetimleri ibra ettik. 6 ay sonra 10 Milyon senet çıksa kime ne diyeceğiz. Geçen yıl 70 trilyon bu kulübe para girdi. İyi yönetilmediği ortada” sözlerine karşılık Elazığspor eski başkanı Sedat Karataş kürsüye çıktı. Hacı Murat Yümlü döneminde kaydedilen 120 delegenin kongrenin olmamasında etken olduğunu dile getiren Karataş, “111 Milyon borçla aldık Elazığspor’u. Neden bunları karıştırıp karıştırıp duruyorsunuz. Bir lira temlik koymamışız. Bu parayı belediyemizin kaynaklarıyla ödedik. Ağzını açan 60-70 trilyon borç var diyor. Ele diyilerle bu memleket yönetilmez. Dün dahi ben borç ödedim” dedi.

ERDEM: “O BENİM PROBLEMİM”

“Geçmiş dönemlerde de Elazığspor başkanlığı görevinde bulunduğunu hatırlatan Elazığspor Başkan Adayı Necati Erdem, “Takımı şampiyonluğa taşıdık. Bildiğiniz gibi rekor kırdık. Bu rekoru da şimdiye kadar kimse kıramadı. Elazığ’dan Türkiye Futbol Federasyonu’nda Türkiye’nin ilk genel kurul üyesi benim. Benim reklama ihtiyacım yok. Ben bu işleri çok iyi biliyorum ve çok da iyi yaparım. Bugün Türkiye’de bir kulübe en çok maddi destekte bulunan belediye Elazığ Belediyesi’dir. Bunu inkâr edemeyiz. Ben diyorum ki belediyeye ihtiyaç duymadan transfer tahtasını açacağım. Transfer paralarını da vereceğim. Ondan sonra tabi ki belediye tek İrfan beyin ya da Sedat beyin belediyesi değil. Kim gelirse gelsin belediye destek olmalı. Benim şu an için belediyeye ihtiyacım yok. Belediye başkanı için ben bir nimetim. Bana reklam yapıyor diyorsunuz o zaman buyurun ben adaylıktan çekileyim. Ama ben haftaya kalırsam futbolcuların parasını ödeyip Çarşamba günü de transfer tahtasını açacağım. Aslanlar gibi bu işi yaparak küçülerek büyüyen bir Elazığspor’u oluşturacağız. Kimsenin bundan endişesi olmasın. Elazığspor ne AK Parti’nindir, ne CHP’nindir ne de başka bir parti ya da kurumundur. Ben reklam için aday değilim ve buna ihtiyacım da yok” dedi. Transfer tahtasını nasıl açacaksınız? Şeklinde delegelerin serzenişine ise Erdem, “O benim problemim” karşılığını verdi.

YUMAKGİL KULÜBÜN BORCUNU AÇIKLADI

Necati Erdem’ in başkanlık yaptığı dönemde takımın güçsüz ekiplerle oynayarak şampiyon olduğunu ifade ederek İrfan Yumakgil; “Bizim şu anda sıkıntımız kongre üyelerinin salonda olmaması. Trabzon’un 5-6 bin kongre üyesi var. O camia bir sivil toplum örgütü olduğunu herkese kabul ettirmiş. Taraftarlarımız tenkit ederken haklı. Biz birlikteliği yakalayamıyoruz. Ben Erzurum’a para gönderdim henüz seçim yapılmadığı halde. Gürsel Erol gibi bir abimiz takıma bağış yaptı. Bunu herkese söyledik. Bu adam gibi adam. Fikrimiz örtüşmeyebilir ancak adam gibi adamdır Gürsel Erol. Hayrettin Karamazı yine öyle. Bu insanlar memlekete hizmet etmişler. Necati Erdem’e dedim ki elinde iyi futbolcu varmış. Hocayla konuş bu oyuncuları kampa gönder dedim. Neden göndermedi? Bu takımın şu anda bir saat bile kaybına tahammülü yok. Biz birbirimizi istemiyoruz. Benim yanıma geliyor adam, arkadaşı hakkında konuşup arkadaşını satıyor. Böyle bir şey var mı? Biz eskiden böyle değildik. Bu memleket nasıl ayağa kalkacak? Kulüp yönetmek öyle kolay değil. Benim başkan adayı olmamın ana sebebi; Sayın Mehmet Ağar ve belediye başkanının bana verdiği sözdür. O yüzden aday oldum. Yoksa aday olmazdım. Çünkü daha önce geçmişte biz sıkıntılar yaşadık ve destek olan olmadı. Necati Erdem diyor ki transfer tahtasını açacağım. Ben transfer tahtasını iki dakikada açarım. Nasıl açarım onu sana dışarıda sonra söylerim. Ama seni tenzih ederim bir adam geldi transfer tahtasını açtı, transferler yaptı, fazla para vererek kulübü borçlandırdı. Daha sonra görevi bıraktı. Ne olacak? Menajerler ve avukatlar çekleri elinde olan futbolculardan o çekleri alıyor ve faiziyle kulüplerin sırtına biniyorlar. Necati Erdem’in bunu çok iyi bilmeli. Ben emekli maaşı alıyorum. Kim bu kulübün 1 TL’sini bile yese biliyor ki kursağından çıkar. Biz şimdi bu cenazeyi nasıl kaldıracağız? Asıl mesele de bu. Bu cenaze ne Necati Erdem’in ne de benim servetimle kalkmaz. Bu kulübün şu anda 40 Milyon 302 Bin TL borcu var faiziyle birlikte. Ayrıca kulübün hesapları kapalı. Gürsel bey bağış yaptı ama kulübün hesabına değil. Böyle de acınacak haldeyiz. Vali bey IBAN numarası veriyor bağış için kaç kişi ne kadar bağış yaptı? Bu işler çözmek için hepimizin taşın altına elimizi koymamız lazım. Var mı memlekette 30 bin tane bin TL bağışlayacak insan? Kimseyi de bu mağdur etmez” diye konuştu.

“ŞU AN 3.5 MİLYON TL HAZIRLAMIŞIM”

Şu anda Elazığspor’a katkı anlamında aşağı yukarı 3.5 Milyon TL’yi hazırlamışım” diyen Elazığspor Başkan Adayı İrfan Yumakgil, “Sayın belediye başkanımız toplantıda bize örnek verecek olursak 5 TL borcun 1 TL’sini belediye veriyorsa, 1 TL’sini valiliğin devreye girmesiyle verilecek, 1 TL’sini de siz vereceksiniz dedi. Yani bu paraları sadece bir kişi vermeyecek. Öyle olursa insanlar batar, gider. Benim hakkıma düşen ne kadar vermekse, o kadar vereceğim kulübe. Erzurum kampının Mustafa Sekmen’in karşıladığı masrafların ardından olan masrafları benim ailem karşıladı. Ben şu anda adayım. Belki de adaylıktan çekilirim. Necati bey bana kaynağını, nakitini göstersin adaylıktan çekilirim. Eğer yarın ben bazı şeyleri taahhüt ettirmezsem, adaylıktan çekileceğim. Allah da Necati Erdem’e hayırlı etsin. Ama buradan da söylüyorum; 1 TL’lik adamı 10 TL’ye alırsan da yakana yapışırım” sözleriyle konuşmasını tamamladı.