Başkan Acar: 'Dağdaki Geldi Bağdakini Kovuyor'

Maden Cami-i Kebir Mahallesi Hafriyat Mağdurları Derneği Başkanı Hayati Acar önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Acar: 'Dağdaki Geldi Bağdakini Kovuyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Acar yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
"Son üç dört  yıldır ilçemizde  huzurumuzu kaçıran, psikolojimizi bozan, çocuklarımızın uykularını kaçıran bir süreç yaşanıyor. Maddi manevi bizleri mağdur eden yasalardan uzak , kamu kurum ve kuruluşlarına trilyonlarca zarar veren, özel mülkiyetlerimize konut ve işyerlerimize zarar veren, ilçe ekonomisini esnafını zayıflatan,  bir işletmeyle maalesef acıdır ki hukuksal ve manevi mücadelemiz bizleri de sizleri de idarelerimize de hep meşgul etti ve hala da etmektedir..

Sosyal medyadan okuduğumuzla gördüğümüzle ilçemizle ilgili kamulaştırma ile ilgili bir yazı var. Kamulaştırma alt yapısı  oluşturuluyor bu yazı ile.

Devletin hazinesinden 6306 sayılı kanun kapsamında  ödemenin karşılanacağı yazmakta. Bu konu derinden şahsımı ve arkadaşlarımı üyelerimizi  üzmüştür. Kutsal devletimize yük bindirilmesi ve ilgili işletmenin yağdan kıl çekercesine kenara çekilmesini hazmedemiyoruz kabullenemiyoruz da.

Bu faciaya sebep olan her kimse  biliniyor  da herkesçe şu anki  ilgili işletmedir.  Maddi manevi haklarımızın devletçe  onlardan işletmeden  tahsil edilmesi hem hukukidir hem de farzdır.”

“MADENCİLİK ÇALIŞMALARINA KARŞI DEĞİLİZ”
Başkan Acar: “Bizler her zaman şunu  dedik. Madencilik çalışmalarına asla karşı değiliz. istihdama asla karşı değiliz. Fakat bu madencilik  çalışmaları  ilçemizin doğasına, dengesine zarar verirse  aç gözlülükle, hunharca bir çalışma yapılırsa, çalışan hemşehrilerimizi bazen işten keyfiyatla çıkar, bazen  tekrar işe al, gündem stratejisine  göre bir şark kurnazlığı modeli ise, kimseler kusura bakmasın sessiz kalmayız, şahsım olarak 100  yaşıma da gelsem sesiz kalmam, kalamam da. Bu topraklar ata toprağıdır ana ,baba toprağıdır. Herkes şunu iyi bellesin ki Maden  ilçemiz de, vefakar saygın  insanı da asla sahipsiz değildir.”

“DAĞDAN GELİP BAĞDAKİNİ KOVMAK İSTİYORLAR”
Başkan Acar: “Bizler gücümüzü önce Allah'tan sonrada değerli rahmete giden  değerlerimiz Ferit Akman'dan Nusret Ergene' den Sıtkı Kural'dan ,Cevdet Orkun'dan Fazlı Günal'dan , Ramazan Güler'den Nazan Günal'dan, Hasan Demir'den ve ismini unuttuğum bir çok rahmete gitmiş atalarımızdan alıyoruz .Mekanları cennet olsun, nurla rahmet dolsun. Şükranla minnetle anıyorum. Temennimiz şudur ki 2004 yılı sonrası yerel yöneticilerimizde atalarımızı azda olsa takip etselerdi bu felaketin  kapımızı çalmasına müsaade etmeselerdi. Daha bir duyarlı ve daha bir vatan toprak sevgisi ile daha bir  dik ve bütün duruşlu olsalardı.. Bilirsiniz ,halk arasında bir tabir vardır. "Dağdan gelip bağdakini  kovmak" Şimdi bize yapılmak istenen yıllardır işletme tarafından budur açıkçası..

“KAMULAŞTIRMAYA DA KARŞI DEĞİLİZ”
Başkan Acar: “Altını çizerek söylüyorum. Kamulaştırmaya da asla karşı değiliz, istihdama da asla değiliz. Vatandaşımıza kamulaştırma sonucu verilecek paraya pula da  karşı değiliz. Hakdır ve hakkımızdır tabi ki verilmelidir. Bu bir sadaka değildir bir lütuf değildir, evimizin, alın terimizin, çocuklarımızın  rızkıdır, emeğimizin karşılığıdır.

Fakat aradığımız beklediğimiz  adil ve hak hukuk içinde bir kamulaştırma olmasıdır ve değerimizi, öz değerimizi kaybetmeden, yangından mal kaçırırcasına bir kamulaştırma  olmamalıdır. Daha çok mağdur olmamaktır. Akli ahlaklı adil bir kamulaştırma olmalıdır. Kamulaştırma sonucu ödenecek bir tutarla en azından başımızı sokacak bir ev almalı veya bir ev bugünün şartlarında yapabilmeliyiz."

Başkan Acar devamında: “Memleket sevgisi toprak bilinci , dışında bir takım art niyetliler tarafından şimdi ise ilçede şu dedikodu yansıtılmaya çalışılıyor. ilçede hafriyattan  mağduru olan kamulaştırma alanı içinde mülkü olan arsası olan  arkadaşlarımız arasında şöyle bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Neymiş efendim Bakınız size kamulaştırma parası verilecek , buna karşı gelenler varmış da var da mış mış mışlar… Bu oyunları çok gördü Madenli çok da duydu… Hadi oradan da dedi zamanında.

Bununla ilgili üyelerimizi hemşerilerimizi her defasında uyardık uyarıyoruz, asla inanmayın kanmayın bu dedikodulara. Bilgilendirmeye de uyarmaya da  devam ediyoruz. Sakın bu tür dedikodulara  söylemlere itibar etmeyiniz sakın inanmayın. İster dışarda gurbette olan Madenli ister içerde olan  hemşehrilerimiz değerlidir hepsi kardeştir.

Maden ve Madenli’nin üstün menfaati için hep birlik içinde olduk olacağız da. Hukuksal anlamda tüm haklarımızı yasalar önünde  kullanacağız” dedi.

“ORADA ART NİYETLİ BİR İŞLETME YOK”
Başkan Acar: “Düşünün Elazığ ilimiz yakın zamanda  bir deprem faciası yaşadı. Bu yaşanılan faciada merkezde bir çok mahallemiz riskli ve güvensiz duruyor. Oralar için 6306 sayılı yasa dâhilinde  bir kamulaştırma kararı alındı mı? Hayır alınmadı. Aslında orada ki kardeşlerimizle bizim aramızdaki tek fark şudur orada art niyetli bir işletme yok, orada bakır yok cevher yok. Bu ali- cengiz oyunlarıyla asla bizleri çok sevdiğimiz devletimizle karşı karşıya getirmeyi başaramayacaklar.”

“CUMHURBAŞKANIYLA GÖRÜŞECEĞİZ”
Başkan Acar son olarak şu ifadeleri kullandı: “Cumhurbaşkanımızdan bir randevu talebimiz gündemde inşallah kısa zamanda geniş bir sunumla Cumhurbaşkanımıza ulaşacağız ve sorunlarımızı kendilerine dile getireceğiz.”