Başka Hasret

İlimizin yıllardan beri en büyük(?) eksikliği olarak bazı çevrelerce ifade edilen stadyumumuz nihayete bitme aşamasına geldi.

Başka Hasret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

20 bin 23 seyirci kapasiteli stadyumda fiziki gerçekleşme yüzde 65'e ulaştı. Stadyumda kütüphane, 6 cep salon, halter, bilardo, sabit bisiklet, tekvando, boks, güreş, badminton, basketbol ve voleybol gibi branşlarda spor yapılmasına olanak sağlayan çok amaçlı alanlar yer alırken, yanında 2 bin 623 kişi kapasiteli spor salonu, idari bina ile 480 araçlık açık ve kapalı otopark bulunuyor. Yılsonuna kadar hizmete açılması hedeflenen tesiste, 7 gün 24 saat sosyal ve sportif faaliyet yapılabilecek.

Güzel bir haber geldi Gençlik Spor İl Müdürümüzden. Kendisi görevini hakkıyla ve projelerini ısrarla takip ederek hayata geçiren başarılı bir bürokratımız.

Stadyum tamam da bu güzelim sahada futbol oynayacak takımımız yok artık. Üçüncü lige düşmüş bir takımımız var artık. İnşallah yeni sezona kadar düştüğümüz yerden kalkar ve yeniden bismillah diyerek başlarız kutlu yolculuğumuza.

Ne kadar para harcandı yakın zamanda yetkililer açıklar belki. Ama bizler başından beri stadyumun biyolojik değil,  psikolojik bir ihtiyaç olduğunu söyledik.

“Malatya’ya yapıldı bize niye yapılmadı” söyleminden hareketle başlatılan bu kamuoyu baskısına sonunda siyasilerimiz de kayıtsız kalamadı ve tüm zorluklarına rağmen stadyum, programa alındı ve hızlı bir ödenek akışı ile de kısa sürede tamamlandı.

Eski stadyumumuz ve özellikle yeni yaptığımız modern çim sahamız niye beğenilmedi bilinmez ama şehrin Uluova, Kuzova sulama projelerinin yüzüne bakılmazken stadyum ışık hızıyla tamamlandı.

Tarımın şehir ekonomisine ve özellikle pandemi döneminde önemi bir kez daha anlaşılan gıda sektörüne katkısı bilinmesine rağmen, sulama projeleri yerine stadyumu önceleyen bir şehir olarak herhalde bu meseleyi daha uzun yıllar sorgulayacağız ve tartışacağız.

Bizim hasretimiz stadyuma değildi. Asıl hasret, kuraklığın tüm coğrafyaları kavurduğu bu dönemde toprağın suya hasretiydi ki bunlar için ise sadece 1000 TL ödenek ayırmıştık 2021 yılı bütçesinde.