'Başka Âlemlerle Farkımız Bizim'

Mart ayı, kendinde barındırdığı ani iklim ve hava değişikliğini son yıllarda nisan ayına devretmiş gibi. 'Kapıdan baktırıp kazma kürek yaktıran' ay olmaktan sıkılan Mart, sürpriz ve değişken hava koşullarını Nisana devretti ve bizler Nisanda hem 30 dereceyi hem de hissedilen -8 dereceyi gördük.

'Başka Âlemlerle Farkımız Bizim'

Görmekle kalmadık, bir yıl emek verip ürün ve mahsul almayı hayal ettiğimiz meyvelerimizi de şiddetli soğuğa ve dona kurban verdik.

Sadece Baskil değil, şehrimizin tüm ilçe ve köylerinde bulunan başta kaysı olmak üzere onlarca meyve ağacımızı bundan zarar gördü ve üreticilere büyük bir zarar, biz tüketicilere de bu ürünleri mevsiminde çok pahalıya almak düştü.

Allah’tan güçlü bir devletimiz ve hükümetimiz var ve hemen  köylülerimizin yanına giderek zarar tespiti çalışmalarını başlattılar.

Baskil Belediye Başkanı, İlçe Başkanı ve İl Genel Meclis Üyeleriyle birlikte muhtarlar ve çiftçileri ziyaret eden Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, don olayında zarar gören bölgelerde incelemelerde bulundu. Yaşanan afet nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu aktaran Başkan Yıldırım, çiftçilerin mağduriyetinin giderilmesi için gerekli çalışmaların ivedilikle başlatıldığını kaydetti. 
Dün gece yaşanan bu doğal afetin hemen akabinde yetkililerin soluğu üreticilerin yanında almaları ve çiftçilerin zarar ziyanlarının telafisi noktasındaki gayretleri, devletin halka ve onların sorunlarına karşı duyarlılığını ve hassasiyetini gösteriyor.

Geçmişte mağdur üreticilerin resmi kurumlarda muhatap bulamadığı günlerden, yaşanan bir doğal afette anında halkının ayağına giden ve mağduriyetleri gideren bu günlere…. 
Şairin “Başka alemlerle farkımız bizim” dediği olay bu olsa gerek…