'Başbakanımız Belli'

Konuk olduğu canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın başbakan adayının İYİ Parti lideri Meral Akşener olduğunu belirtmiş.  Cumhurbaşkanlığı adaylığı için de konuşan Kılıçdaroğlu, 'Liderler 'Siz olun' derse ben aday olurum' demiş.

'Başbakanımız Belli'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Peki liderler ne diyor Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı için? Akşener’in tavrı net. Kendisinin ikinci Fatih Sultan Mehmet’i, ablasının yüzünde rabbi yessir gördüğü İmamoğlu, Akşener’in baştan beri değişmez  ve tek Cumhurbaşkanı adayı.

SP Lideri Karamollaoğlu’da, “Kılıçdaroğlu aday olabilir ama kazanma şansı daha yüksek bir isim olursa daha isabetli olur” diyerek nezaketle Kılıçdaroğlu’nu veto etmişti.
Davutoğlu ve Babacan’ın da Kılıçdaroğlu yerine sağ cenahtan da oy alabilecek dışardan bir isim konusunda ısrarlı olunduğu biliniyor. 

Bu denklemde dışarda sadece Demokrat Parti kalıyor ki, bu partinin ne kadar söz sahibi olacağı da şimdiden belli.

Tabloya göre Kılıçdaroğlu’nun adaylığını destekleyen hiçbir lider yok. Bu fotoğrafa rağmen, Kılıçdaroğlu, ‘Liderler isterse aday olurum” niyet beyanı havada ve hatta ortada kalmış gözüküyor.

Bu anlaşmazlıktan Mansur Yavaş ismi galip gelirse şaşırmamak lazım.  Kılıçdaroğlu mu? O zaten 11 seçim kaybetmiş bir siyasi. Yani kaybetmeye antrenmanlı.  Sorun yok…