Başarı Geleneği

Bizden olan ve bizi yansıtan her gerçek başarı ve bunun getirdiği sahih ödül, şehrim ve hemşerilerim adına beni duygulandırıyor, heyecanlandırıyor. Hele hele bu ödül hemşerimiz bir iş kadını hemşerimizse…

Başarı Geleneği

İlimizde gerçekleştirdiği yatırımlar ve tesislerle şehir ve ülke ekonomisine önemli katkılar sunan ve yüzlerce insana istihdam sağlayan Prof. Dr. Yasemin Açık’ın geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da  ‘100 Kadın Patron’ Listesinde 17. sırada yer alması ve bir kez daha bizleri gururlandırdı.

Emek veren, üreten ve yatırımlarını şehre yapan değerlerimize en büyük değeri vermek ve onları takdir duygularımızla yâd etmek, yüreklendirmek,  yeni yatırımları da beraberinde getirir.
Sermaye nazlıdır  ve şehrimizde ne yazık ki en üst seviyede cereyan eden yalan-yanlış  kahvehane dedikodularını sevmez. Rahat olmadığı yerden de göç eder, emin yere konar.

Geçmişten bugüne sırf dedikodu ve şehre zerre katkısı olmadığı halde oturup kalktığı yerde negatif duygu ve düşünce saçan kişileri görmemek adına ilimiz terk eden onlarca iş insanını sayabilirim sizlere. 


Belki onlar şehirden ve şehir dedikoducularından uzaklaşarak büyük şehirlerde daha önemli başarılara imza attılar ama yatırımlarını kendi şehirlerinde yapamamanın ve hemşerilerine fayda sağlayamamanın da ıstırabını yaşadılar.

Prof.Dr.Yasemin Açık Hoca, ilk günden beri şehrinin ve insanının yanında oldu ve yatırımlarını kendi şehrine ve bölgesine yaptı. Keşke herkes bu duyarlılığı ve cesareti gösterebilseydi.  Bu durum hep yaşansaydı böyle mi olurdu şehrin hali?


Şehir, kararlı yatırımcılar ve girişimcilerin omuzlarında kalkınır ve büyür. Bu büyümeye de duyarlı her bir Elazığlı katkı ve destek vermelidir. Tersi ise şehre ihanettir vesselam…