BASIN İLAN KURUMU'NDA ABİT VANLI DÖNEMİ

1962 Kahramanmaraş doğumlu olan Abid Vanlı, gazetecilik mesleğine ailesinin kurduğu İstiklal Gazetesinde başladı

 BASIN İLAN KURUMU'NDA ABİT VANLI DÖNEMİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1962 Kahramanmaraş doğumlu olan Abid Vanlı, gazetecilik mesleğine ailesinin kurduğu İstiklal Gazetesinde başladı. 1984 – 1996 yılları arasında kendi gazetelerinde spor muhabirliği ve yayın yönetmeni olarak çalışan Vanlı amatör liglerde futbol hakemliği görevlerinde de bulundu. 2000 – 2004 yılları arasında Yerel Akdeniz Gazetesini de kuran Abid Vanlı aynı zamanda Kahramanmaraş Basın İlan Kurumu Denetleme Komisyonu üyeliği de yaptı. 

 

Uzun yıllar Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı görevini de sürdüren Vanlı, havadismaras.com isimli haber sitesinde köşe yazıları yazarken ilgili sitenin yazı işleri müdürlüğünü de yürüttü. 

 

Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti (KBGC) Başkanı olarak Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) kurucu yönetim kurulu üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı olarak aynı zamanda Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) yönetiminde de yer alan Abid Vanlı, yerel ve ulusal gazetelere resmi ilanların dağıtımı ile gazetelerin denetiminde yetkili resmi makam olan Basın İlan Kurumu’nun (BİK) Elazığ Şube Müdürü olarak atandı.

 

25 Ekim 2016 tarihinde Basın İlan Kurumu (BİK) Elazığ Şube Müdürlüğüne atanan Vanlı’nın önümüzdeki günlerde Elazığ’a gelerek görevine başlaması bekleniyor.Hakimiyet Gazetesi olarak Abid Vanlı’ya yeni görevinde başarılar dileriz.