'Bana Yıkacağınızı Biliyordum'

Adamın biri köye muhtar olmak istiyormuş ama bunu da açıkça ifade edemiyormuş.  Toplamış köyün ileri gelenlerini ve 'İçinizden birini köye muhtar yapalım' teklifini sunmuş. 

'Bana Yıkacağınızı Biliyordum'

Toplantıda bulunanların her biri farklı bir ismi önerse de bizimki hemen hepsine bir kulp takıp olmaz demiş.

Tüm isimler teklif edilip bir kusuru dile gelince, muzip bir köylü asıl meseleyi çakmış ve “O zaman seni muhtar yapalım” demiş. Bizimki gayet memnun, mutlu ve mesut olduğunu belli etmeden ve biraz da istemez bir üslupla “biliyordum bu işi bana yıkacağınızı ”demiş ve muhtarlığı kapmış.

Neden anlattık şimdi durup dururken bu bilindik hikâyeyi? 

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, belediye başkanlarıyla bir araya gelmiş.
Toplantıya katılan Belediye Başkanları Akşener 'e "Bizim Cumhurbaşkanı adayımız sizsiniz" diyerek Anadolu'da da bu yönde bir talep olduğunu dile getirmiş. Ancak Akşener bu sözlere "Ben başbakanlığa aday olduğumu söyledim, bundan geri dönüş olmaz" demiş.

Akşener’in bu keskin ifadesine rağmen, devamlı  İyi Partililer tarafından dile getirilen “adayımız sizsiniz” cümleleri öylesine kendiliğinden gelişen ve sırf genel başkana yaranmak için ortaya atılan cümleler değil.

Kılıçdaroğlu’nun “6’lı masa aday gösterirse cumhurbaşkanı adayı olurum” çağrısına rağmen 6’lı masada hala olumlu bir yanıt çıkmadığı gibi, “Kazanması kesin ismi aday gösterelim” gibi Kılıçdaroğlu’nu öteleyen niyetin yükselmesi karşısında Akşener’in durumdan vazife çıkarmaya yönelik bu tür atraksiyonların gündeme gelmesi çok masum ve spontane gelişmiş ifadeler  değil.

6’lı masada ikinci büyük parti olan ve belki de önümüzdeki aylarda ana muhalefet partisi konumuna yükselecek olan Akşener’in “ben başkan olacağım” temennisi ve arzusu, gelinen siyasi konjonktürde güncellenip cumhurbaşkanlığı adaylığına evrilebilir ve  hatta gerçeğe de dönüşebilir.