Balık: 'Sosyal Konutlarda Algı Oluşturuldu'

Kağan İNAL/AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, Hakimiyet Gazetesi'ni ziyaret ederek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Balık: 'Sosyal Konutlarda Algı Oluşturuldu'

Elazığ’da şehrin dinamikleriyle sık sık bir araya gelen Ak Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, bu hafta da ziyaretlerine ara vermeden devam etti.
Bu kapsamda Hakimiyet Gazetesi’ne ziyarette bulunan Milletvekili Balık, Hakimiyet Gazetesi İmtiyaz sahibi Ahmet Toprak ile bir araya gelerek gündeme ilişkin fikir alışverişinde bulundu. 
Ziyaret Kapsamında Elazığ Gündemine ilişkin değerlendirmelerde de  bulunan Milletvekili Sermin Balık, TOKİ Başkanı ile görüştükten sonra sosyal konutlarda yapılan indirimlerin vatandaşlara hayırlı olması temennisinde bulunurken, Maden’deki rezervlerle ilgili olarak, ‘Gönlümüz Elazığ’da bir tesis kurulması ve istihdam sağlanmasıdır’ görüşünü dile getirdi. 

“AMACIMIZ ORTAK BİR DİL OLUŞTURMAK”
Ziyaret kapsamında Genel Yayın Yönetmenimiz Ömer Enes Yılar’a gündemdeki konulara ilişkin görüşlerini aktaran Milletvekili Sermin Balık: “Hakimiyet Gazetesi’ne tarafsız yayınları için çok teşekkür ediyorum. Elazığ’daki yerel medyayı geziyoruz. Amacımız hem ortak bir dil oluşturabilmek, hem de onlardan gelen taleplerini dinleyebilmek. Zaman zaman gazeteci arkadaşlarımızla, bürokrat arkadaşlarımızla bir araya geliyoruz. Şehrimizde ortak bir dil oluşturabilmek, problemlerimizi konuşabilmek için aslında bunları yapıyoruz” şeklinde konuştu.


“ELAZIĞ’A BİR KAZANIM OLARAK ÇEVİRMEYE ÇALIYORUZ”
Maden’de bulunan rezervlerle ilgili görüşlerini de açıklayan Milletvekili Balık: “Elbette ki ben Elazığ’ın bir evladı olarak Elazığlı firmalarının almasına tarafım. Ancak benim bir siyasetçi olarak önceliğim buradaki tesisin ne kadar istihdam sağlayabileceği. Bizim için daha önemli olan güçlü bir firmayla alınabilmesi, bunun devamının sağlanması, burada işleme tesisinin yapılıp, buradaki tesiste binlerce Elazığlı hemşerimizin çalıştırılması. Benim birinci önceliğim bu. Biliyorsunuz ki açık ihaleyle yapılacak, umarım ihale şartları sağlanır ve Elazığlı firmalar alır. Ancak yine söylüyorum benim için önemli olan, bir siyasetçi olarak Elazığ’a yapacak kazanımlardır, Elazığ’da sağlayacağı istihdamdır ve bu istihdamın dışarıya gitmemesidir. Çünkü biliyorsunuz ki bölgede Türkiye’de en büyük kaynaklardan, en büyük madenlerden biri. Dolayısıyla Elazığ’da büyük bir kazanç olacak, Türkiye’yle birlikte Elazığ için de büyük bir kazanç olacak. Elazığ için bunu şansa çevirmek önemli. Biz milletvekili arkadaşlar olarak, siyasiyeler olarak hep birlikte bunu Elazığ’a bir şans olarak, Elazığ’a bir kazanım olarak çevirmeye çalışıyoruz” dedi. 

“SOSYAL KONUTLARDA ALGI OLUŞTURULDU”
Sosyal konutların depremden önce planlandığını ancak halihazırda yapılmış konutların duruma dahil olmadığını ve konuyla ilgili bir algı çalışması yapıldığını belirten Milletvekili Balık, son olarak şunları söyledi: “Fiyat konusunu TOKİ Başkanımız Ömer Bulut ile konuşma fırsatımız oldu. Şöyle de bir gerçek var, Elazığ büyük bir deprem yaşadı ama öyle bir algı oluşturuldu ki sanki sosyal konutlar ortada vardı, biz onları depremzedelere verdik gibi bir algı oluştu. Ülke genelinde yapılan 100 bin sosyal konuttan 1300 tanesinin Elazığ’da yapılması sözü verildi. Bu insanlardan önce ön talep alındı, hak sahipliği kuralları çekildi ve deprem ile birlikte bu süreç gecikti. Ortada yenilmiş hakkı yok.  Bununla birlikte ihale süreci yapıldı. Biz fiyatların düşürülmesi isin Sayın Ömer Bulut ile konuştuk ve TOKİ kendi üzerine düşebileceği, alabileceği bütün indirim kalemlerini kullandı ve sonuçta böyle bir fiyat çıktı.  Bunun vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.