Bal: 'Elazığ daha fazla sıkıntı yaşadı!'

Aksarayspor Kulüp Başkanı ve Aksaray Mahalle Muhtarı Özcan Bal, Hakimiyet Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu

Bal: 'Elazığ daha fazla sıkıntı yaşadı!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Koronavirüs salgını nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi Elazığ’da da sportif faaliyetler durdu. Elazığ 1. Amatör Küme Futbol Ligi’nde mücadele eden Aksarayspor’un Kulüp Başkanı ve aynı zamanda Aksaray Mahalle Muhtarı Özcan Bal, süreci Hakimiyet Gazetesi’ne değerlendirdi. Branşlarda güzel başarılar yakaladıklarına dikkat çeken Bal, koronavirüs yüzünden mecburen faaliyetleri durdurmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Bal’ın Hakimiyet Gazetesi’ne açıklamaları şöyle;

“AKSARAYSPOR CİDDİ DERECELER YAPTI”

“Aksarayspor olarak futbolda lige genç bir takımla katıldık. Yapmış olduğumuz transferler genç ağırlıklıydı. Ligdeki hedefimiz orta sıralarda bu sezonu tamamlamaktı. Şuan geldiğimiz noktada da üst sıraları hedeflemeyen inşallah küme de düşmeyecek pozisyondayız. Kurulduğu günden bu yana her dönem salon sporlarına da en az bir branşta katılan Aksarayspor’umuz geçmişte boks ve tekvando branşlarında ciddi ülke dereceleri yaptı. Tekvando branşında da halen şehrimizi temsil ediyoruz. Bu sezon mahalle gençliğimizin çok iyi olduğu geçmişte okul sporlarında Türkiye dereceleri elde ettiği voleybol branşında da lige katıldık. Voleybolun bu mahalleye katmış olduğu çok güzel değerler var. Bugün ülkeyi gezelim gençliğin bir çoğu mahalle aralarında futbol oynamıştır. Bazı kesimlerde de yaygın olan basketbolda vardır. Ama tüm mahallelinin sevip oynadığı dalın voleybol olduğunu hiçbir semtte göremezsiniz. Aksaray mahallesinde okul bahçelerine file niyetine çekilmiş olan ipler ile gençlerimiz voleybol oynuyorlar. Bu kültürü mahallemize Elazığ’ın sevilen hocalarından Ömer Faruk Erulaş aşılamıştır. Kendisine sizin aracılığınız ile de teşekkürlerimi iletmek isterim.”

“VOLEYBOLDA 2. LİGE ÇIKABİLİRİZ”

“Bizler Aksarayspor olarak elimizde böyle bir sporcu kitlesi varken bu branşın üzerine gitmemiz gerektiğini düşünerek bu branşta faaliyet göstermeye başladık. İlk yılında kurmuş olduğumuz takımımız Tunceli’de oynanan 2. Lig’e yükselme grup maçlarının ilk adımında Tunceli’nin 2 takımı ve Erzincan takımlarına set dahi vermeden grubu 1. olarak tamamladı. Daha sonrasında 2. Grup maçları Adıyaman’da oynandı. Buradaki rakiplerimiz yıllardır bu ligde bulunan Adana, Malatya ve Gaziantep takımlarıydı. Gruptaki en tecrübesiz ve en genç takım olmamıza rağmen iyi maçlar çıkararak grubu 2. olarak tamamladık. İnşallah davet alarak önümüzdeki sezon 2. Lig’de şehrimizi temsil edeceğiz.”

“DEPREMİ ATLATMADAN, VİRÜS GELDİ”

“Bu ay içerisinde de genç maçlarımız başlayacaktı voleybolda. Çok iyi bir genç takıma sahibiz ve Bu lig ile beraber iyi ses getirmeyi hedefliyorduk ki… Geldiğimiz noktada şehrimizde, ülkemizde ve dünyada spor adına bu yıl çok fazla olumsuzluklar yaşandı. Bu olumsuzlukların sebebi tüm ülkede ölümler yaşanmasını sağlayan Korona virüs belasıdır. Bu belanın temas ile çok rahat yayılmasından dolayı dünyada tüm spor faaliyetleri durdurulmuş durumda. Dünyanın tamamı bu sıkıntıyı yaşarken bizler Elazığ olarak bu sıkıntıların çok daha fazlasını yaşıyoruz. Çünkü biliyoruz ki şehrimizde korona virüs belası yayılmadan deprem ile zaten tüm faaliyetlerimiz durmuştu. Depremin sıkıntılarını daha üzerimizden atmadan virüs geldi. Yani şehrimizde bu yıl spor adına hiçbir şey yaşayamadık. İnşallah bu süreci en kısa ve ciddi kayıplar vermeden atlatırız ve hayat normale döner diye umut ediyorum. Bizlerde şuan tüm faaliyetlerimizi durdurmuş durumdayız. Süreci atlatır atlatmaz tüm branşlarımızda çalışmalarımıza devam edeceğiz.”