Bakan Yardımcısı M. Hadi Tunç, Elazığ'a gelerek Tarım ve Orman Sektörü Değerlendirme Toplantısı'na katıldı

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı hemşerimiz M. Hadi Tunç başkanlığında Elazığ ili Tarım ve Orman Sektörü Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.

Bakan Yardımcısı M. Hadi Tunç, Elazığ'a gelerek Tarım ve Orman Sektörü Değerlendirme Toplantısı'na katıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Düzenlenen toplantıya  Ak Parti Millet Vekili ve MKYK üyesi Metin BULUT,Ak Parti İl Başkanı Şerafettin YILDIRIM, İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Turan KARAHAN, DSİ Bölge Müdürü Mahmut DÜNDAR, Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, ETSO Başkanı Asilhan ARSLAN, Borsa Başkanı Mehmet Ali DUMANDAĞ,kurum yöneticileri ve STK'lar katıldı. 

Bakan Yardımcısı Tunç yaptığı konuşmada, “Tarım ve gıda güvenliği günümüz dünyasında, pandemi ile beraber en büyük problemler arasında yer almıştır. Türkiye bu sorunun çözümü için tüm dünyada hem insani hem de teknik olarak elinden gelen desteği sunmaktadır. Bu konuda Türkiye aldığı inisiyatif tüm dünya ülkeleri arasında da takdir edilmektedir. Tarım bizim için hem iktisadi hem de sosyal bir sektördür. Biz ülke olarak bu meseleye strateji olarak bakıyoruz. Bu konuda gerekli çalışmaları da yapmaya devam ediyoruz. Pandemi sonrasında gelişmiş birçok ülkede hep beraber takip edip gördük ki gıda krizlerinin yaşandığı için raflar boşaldı ve insanlar temel gıda ürünlerine erişmekte zorluk çektiler. Allah’a hamd olsun ki ülkemiz; çiftçilerimizin gayretleri, yöneticilerimizin süreçteki iyi yönetimi sayesinde bu dönemde büyük sorunlarla karşılaşmadık ve raflarda gıda ürünlerine erişmekte bir sorun yaşamadık” dedi.

Tunç, “Bizler çalışmalarımızı büyük bir titizlikle yürütmeye devam ederken bu kapsamda 2021 yılı içerisinde tarımsal destekleri 24 milyar TL’ye çıkardık. Bu destekler önümüzdeki dönemlerde artacak ve üreticilerimizin risklerden korunması, sektörümüzün kalkınması için neticemizin refahı için kullanılacaktır. Bu destekler üreticilerimizin emekleri sayesinde bugün toplam bitkisel üretimimizi 124 milyon tona çıkardık. Cumhuriyet tarihinin rekoru oldu. Hayvancılıkta ise büyükbaş hayvan sayımız 18.2 milyon, küçükbaş hayvan sayımız ise 54 milyona çıktı. Hedefimiz küçükbaş hayvan sayısını nüfusumuz kadar arttırmak için çaba sarf etmektir. Bu bizim yeterli değil, büyümeye devam etmemiz ve üreticilerimizin gelirini arttırma konusunda daha fazla çalışma yapmamız gerekecektir. Bu büyüme ve gelişme içerisinde Elazığ’da önemli bir paya sahiptir. Bizler mülki idare amirlerimiz, mahalli idare amirlerimiz, milletvekillerimiz, yerel teşkilatlarımız, siyasetteki temsilcilerimizle beraber koordinasyon içerisinde ilimizi daha etkin bir noktaya getirmek için hep birlikte çalışmaya devam ediyoruz. Burada öncelikli amacımız ilimizde yaşayan ve tarımsal üretimi yapan çiftçilerimizin gelirini arttırmak ve tarımsal istihdama katkıda bulunmaktır. Bunun için ilimizdeki tarımsal müdürlükler ile birlikte tarımsal üretimi geliştirmek adına yoğun bir şekilde çalışmaya devam etmemiz gerekecektir” ifadelerini kullandı.

Bakan Yardımcısı Hadi Tunç'un Elazığ programı şu şekilde:

08.30-11.20 Sektör Toplantısı

11.25-11.40 Vali Ziyareti

12.05-12.20 Ak Parti İl Başkanı Ziyareti

12.25-13.20 Özel Program

13.20-14.20 Elazığ-Karakoçan

14.30-16.30 Yüsra Süt Ürünleri Tesis Açılışı

16.30-16.50 Badem Dikim Alanına Hareket

16.50-18.00 Badem Fidanı Dikim Programı

18.00-19.00 Karakoçan-Elazığ