Bakan Soylu Malatya'da: 'Devlet Örnek Olmaya Başladı'

Malatya'da Polis Akademisi'nin mezuniyet törenine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Kim ne derse, ne düşünürse, hangi iftirayı ortaya koyarsa koysun biz bugün Türkiye'de PKK terör örgütünün militan sayısını 255'in altına getirdiğimizi biliyoruz. Mağaralardan çıkamadıklarını, telsizlerde ağladıklarını, Kandil'den imdat çağrısı yaptıklarını biliyoruz' dedi.

Bakan Soylu Malatya'da: 'Devlet Örnek Olmaya Başladı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Malatya Polis Akademisi'nin 26. dönem mezuniyet törenine katıldı. Bakan Soylu, törende yaptığı konuşmada polis alım ilanına çıkıldığında 105 bin 128 kişinin başvurduğunu anımsatarak, “11 Ekim 2019’da ilana çıktığımızda, ‘7 bin polis alacağız’ dediğimizde ‘ben de varım’ diyen, ön başvuru yapıp bu şerefli üniformayı giymeye talip olan vatan evlatlarının sayısıdır. Bu sayı, bu 105 bin 128 sayısı, bu milletin bu teşkilata sevgisini, iştiyakını, itibarını anlatan sayıdır. Televizyonda bir şehit haberi gördüğünde korkan değil, hırslanan, ‘Bir dalımız kesilirse bin filiz veririz’ diyen bu büyük, asil milletin, ‘Bu bayrağa feda olsun’ diye devletin emrine vermeye hazır olduğu evlatlarının sayısıdır. Biz bu evlatların içinden 7 binini alabildik. Buradaki arkadaşlarımızla birlikte tüm Türkiye’de 24 POMEM merkezinde sınavı geçen 6 bin 760 evladımız bugün mezun olmaktadır. Geride kalan o 98 bin 368 evladımıza, belki yaşı tutmadığı için, belki başka bir nedenden başvuramayan ama gönlü aklı bizimle olan yüzbinlerce evladımıza, onların aslan yürekli ailelerine sesleniyorum. Desteğinizi aldık, mesajınızı aldık, hepiniz bizim gözbebeğimizsiniz, hepiniz bizim gücümüzsünüz ve moralimizsiniz” dedi.

“Devlet örnek olmaya başladı”
2020 yılında Elazığ merkezli yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depreme de değinen Bakan Soylu, “Bir yıl dolmadan evlerin bir bölümü teslim edildi. 2 yılın sonunda yepyeni mahalleler, en güzel şekilde evlerde vatandaşlarımıza o karşı karşıya kaldıkları travmayı unutturmak için her şey yapıldı. Nasıl evler yapılmalı diye modeller ortaya konuldu, devlet örnek olmaya başladı” şeklinde konuştu.

Bakan Soylu’nun konuşmasının ardından Malatya POMEM’de eğitimlerini tamamlayan 224 polis adayı tören geçişinin ardından yerlerini alarak yemin etti ve meslek hayatına ilk adımlarını attılar.

Bakan Soylu Malatya'da: 'Devlet Örnek Olmaya Başladı'
Bakan Soylu Malatya'da: 'Devlet Örnek Olmaya Başladı'
Bakan Soylu Malatya'da: 'Devlet Örnek Olmaya Başladı'