AYKIRI İSME TEPKİ

Terör örgütü PKK ve FETÖ'ye yönelik tasvip edici açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çeken Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul'un Pazar

AYKIRI İSME TEPKİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Terör örgütü PKK ve FETÖ’ye yönelik tasvip edici açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çeken Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul’un Pazar günü ilimizde vereceği konferansa tepkiler çığ gibi büyüyor.

15 Temmuz darbe kalkışması öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili “kalemi kırıldı” ifadelerini kullanan, asker ve polisimizle ilgili eleştirel yorumlarda bulunan ve bu sebeple ülke genelindeki birçok şubesi kapatılan Furkan Vakfı’nın ilimizde gerçekleştireceği konferansa tepkiler çığ gibi büyüyor.

AMAÇ KONFERANS MI?

Terör örgütleri propagandası yanında Ak Parti aleyhtarı açıklamaları ile dikkat çeken ve konferans verme adı altında şehirlerde hükümet aleyhinde kamuoyu oluşturmak amaçlı faaliyetlerine bir yenisi de ilimizde eklenmek isteniyor.

Birçok ilde geçmişte de iptal edilen hatta izin verilmeyen konferanslarına rağmen, bile bile benzer etkinlikler için izin istenmesi ve ardından da sağduyulu kamuoyunun tepkileri sebebiyle iptal edilen konferanslarını bahane ederek kendilerini mağdur ve mazlum konumuna itip  buradan hareketle muhalif duruşlarını güçlendirmeyi amaçlayan  ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sözüm ona diktatör ilan eden Furkan Vakfı’nın, İslami konuları da  suistimal ettikleri ifade ediliyor.

VEFADER’DEN TEPKİ

Furkan Vakfı’nın söylem ve duruşlarını milli ve İslami bulmadıklarını ifade eden VEFA-DER Genel Başkanı Zülfü Kartakgül, konferansın yapılmasını protesto eden bir basın açıklaması yapacaklarını açıkladı.

“ELAZIĞ’DA VATAN HAİNİ İSTEMİYORUZ”

Evliyalar diyarı Elazığ’da vatan haini istemediklerini ifade eden Kartakgül açıklamasında şu görüşlere yer verdi:“Biz Türkiye Vefa-Der Genel merkezi olarak dava kardeşlerimiz ile birlikte 11 Kasım Cuma günü cuma namazı çıkışı Ak Parti binasın önünde toplanıp Vefa Der Genel Merkezinin önünde basın açıklaması yapacağız.  Bütün dava dostlarımız davetlidir...

Konu: Evliyalar diyarı Elazığ da vatan haini istemiyoruz ve altın pazarında saman satılmaz...”