Asgari Ücret Memnun Etti mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonların merakla beklediği asgari ücret ara zam oranını açıkladı. Asgari ücret yüzde 30 artışla 5 bin 500 TL'ye çıkarıldı. Zammın temmuz ayından itibaren geçerli olacağını ifade eden Erdoğan, 'İşçi başına devletimiz işverene 100 lira destek verecektir. Bu bir ara artıştır. Asıl tespit yılbaşında yeniden gerçekleştirilecek' dedi.

Asgari Ücret Memnun Etti mi?

Asgari ücret, beklentilere cevap vermese de Türkiye tarihinde ilk olarak yılın ikinci yarısında yüzde 30 artış yapılan bir iyileştirme oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, her fırsata çalışanları enflasyona ezdirmeyeceklerini dile getirdi ve sonunda sözünde durarak 2022 yılı içinde asgari ücrete iki kez zam yaptı.
Enflasyonda kısmi olarak görülen bir düşme eğilimi ile alım gücünde oluşacak artışlar hayatı bir nebze daha yaşanılır kılabilir. 

Asgari ücretin artırılması her ne kadar çalışanlar için bir avantaj gibi görünüyorsa da işverene olan maliyeti sebebiyle işçi çıkarmasına gidilebilecek hassas ve dengeli bir süreci de etkiliyor.

Asgari ücretlilerden sonra sıra memur ve emeklilerin temmuz ayında alacakları zamma geldi. Bayram öncesi 8 Temmuzda yapılacak maaş ödemelerindeki artışın ne kadar olacağı merak konusu oldu. 

Muhtemelen hatanın ilk günleri bu konudaki merak da giderilecek ve çalışanlar bayrama az da olsa rahatlamış olarak girecekler.