Arınç, Kehanet Buyurmuş

Ne zaman gündemden düşse ve unutulmaya yüz tutsa farklı bir çıkış ve yorumla gün yüzüne çıkıyor Bülent Arınç.

Arınç,  Kehanet Buyurmuş
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konuk olduğu programda CHP'nin Baykal'ın laik ve Kemalist çizgisini bırakmasıyla oylarını artırdığını söyleyen Bülent Arınç, bunun devam edeceğini belirtmiş.

CHP'nin son dönemlerde laik çizgiden ayrılmasıyla oylarını artırdığını vurgulayan Arınç,  "CHP Kemalist, laikçi bir çizgide, özellikle Baykal çizgisi. Bugün ondan çıktılar. Çıktıkları için de oyları artıyor ve artacak öyle görüyorum ben.Ama Baykal çok şedit, çok Kemalist, çok laik bir kişiydi. Allah ona da şifalar versin, onun için de iyilikler dileyelim. O zaman böyle olmaz dedi, laiklik dediğiniz şey dine saygıdır, dini özgürlüklere saygıdır. Hatta o zamanlar konuşmalarıyla da halktan çok iyi şeyler aldı.”

Bu cümlelerle CHP güzellemesi yapan Arınç, zaten tüm anketlerde görüldüğü gibi artan CHP oylarıyla ilgili malumumun ilamını yaparak hem siyasette bir bilen havalarına giriyor hem de bu partiden milletvekilliği adaylığına göz kırpıyor iddiaları gündeme gelmeye başladı. 

Ak Parti kurucularından Abdullatif Şener’in bu partiden iki dönem milletvekili olması, Abdullah Gül’ün Millet ittifakının Cumhurbaşkanlığı adaylığı için nabız yoklaması, sonra yine Ak Parti kurucularından olan Bülent Arınç’ın CHP’den aday olmak istemesi  iddialarına  çok da şaşırmamak gerek.

Ne diyordu merhum Cemalettin Emiroğlu hocamız her vaazının sonunda; “Allah akıbetimizi hayreyleye” Amin…