ARAS:' DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ BİR KUTLAMA DEĞİL, FARKINDALIKLARI ARTIRMA GÜNÜ OLMALIDIR'

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Eğitim Bir Sen Elazığ 2 No'lu Şube Başkanı Haluk Aras bir açıklama yaparak 'Dünya Engelliler Günü bir kutlama değil, farkındalıkları artırma günü olmalıdır.' dedi.

ARAS:' DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ BİR KUTLAMA DEĞİL, FARKINDALIKLARI ARTIRMA GÜNÜ OLMALIDIR'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Açıklamada;"Sorunların köklü çözümlerle ortadan kaldırılmasının yanı sıra, bir daha karşılaşılmamak üzere gerekli tedbirlerin alınması da büyük önem arz etmektedir.Sendikamız “Engelsiz bir hayat için herkes sorumluluk almalıdır” ilkesiyle, üzerine düşen görevleri yapmaktan hiçbir zaman geri durmamıştır. Ülkemizde özellikle iki binli yıllardan sonra birçok kazanım elde edilmiş, engelli vatandaşlarımız gerek kamuda gerekse özel sektörde istihdam edilme imkânına kavuşmuştur. 

 

Engellilerin kamusal hayatın her alanına bağımsız bireyler olarak katılımı, erişilebilirliğin tam manada düzenlenmesiyle mümkün olacaktır. Erişilebilirlik sağlandığı takdirde, hayatın her alanında engellilik engel olmaktan çıkıp, sosyal hayata katılımı ve hayat kalitesini yükselecektir. Bu manada kamu kurum ve kuruluşlarına ait resmi yapılar, mevcut tüm yollar, kaldırımlar, yaya geçitleri, yeşil alanlar, spor alanları ve toplu taşıma araçları ivedilikle engellilere uygun hâle getirilmelidir.

Çalışma hayatında yaşanan sıkıntıların giderilmesi ve engellinin yaşamını kolaylaştıracak yasal düzenlemelerin yapılması için son toplu sözleşme görüşmelerinde taleplerimizi yetkililere iletmiştik. 

Eğitim-Bir-Sen Elazığ 2 No'lu Şube olarak, Dünya Engelliler Günü’nün, engelli bireylerin ve engelli kamu görevlilerinin daha iyi şartlarda yaşaması, insan onuruna uygun çalışma şartlarına sahip olması, pozitif ayrımcılık zemininde beklentilerinin karşılanması noktasında yeni bir milat olmasına kapı aralamasını temenni ediyoruz." dedi.